Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

O καλύτερος τρόπος να ξυρίσεις τα πόδια σου το χειμώνα

Ας το παραδεχτούμε! Το χειμώνα τα κίνητρα για να ξυρίσουμε τα πόδια μας είναι σαφώς λιγότερα – το τονίζω λιγότερα και όχι ανύπαρκτα- απ’ ότι το καλοκαίρι. Λίγο τα μακριά παντελόνια, λίγο τα καλσόν και οι ψηλές κάλτσες, «συγκαλύπτουν» την κατάσταση και καθυστερούν την όλη διαδικασία. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ξυρίζουμε τα πόδια μας…

Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, που η επιδερμίδα μας «διψά» για ενυδάτωση, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις που σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Διάβασε παρακάτω 4 μικρά αλλά πολύ πρακτικά tips!

1. Απολέπιση πρώτα
Χρησιμοποίησε το σφουγγάρι κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε όλο το πόδι (μην ξεχνάς το πίσω μέρος της γάμπας) προκειμένου να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείς την κατάλληλη επιφάνεια για να ξεκινήσεις να ξυρίζεσαι!

2. Μπάνιο για αρχή και μετά ξύρισμα
Βάλε πρόγραμμα. Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην αρχή με χλιαρό-ζεστό νερό που θα μαλακώσει τις τρίχες στα πόδια σου και μειώσει τους όποιους ερεθισμούς (ακόμη κι αν έχεις αφυδατωμένα πόδια, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα) και στο τέλος ξύρισε τα πόδια σου.

article 2304601 191CF249000005DC 840 634x799

3. Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά
Για αρχή επένδυσε σε ένα ξυραφάκι με πάνω από μία λεπίδα. Στη συνέχεια, πέρνα το ξυραφάκι κάτω από το χλιαρό νερό της βρύσης που τρέχει για τουλάχιστον 6-10 δευτερόλεπτα. Έτσι, οι λεπίδες αποκτούν υγρασία και γίνονται πιο μαλακές όταν θα έρθουν σε επαφή με την ξηρή επιδερμίδα των ποδιών, ιδιαίτερα αυτή την εποχή!

4. Αντικατέστησε το gel ξυρίσματος με ένα προϊόν σε κρεμώδη υφή.
Τα προϊόντα με κρεμώδη υφή μαλακώνουν την επιδερμίδα πολύ περισσότερο από ότι αυτά με βάση το νερό, που είναι πιο ελαφριάς υφής. Μην ξεχνάς, εξάλλου, πως όσο μεγαλύτερη υγρασία υπάρχει στην επιδερμίδα, τόσο το καλύτερο, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα.

 

 


Πηγή