Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο καφές «ξυπνά» και τα μαλλιά σας

Ο καφές «ξυπνά» και τα μαλλιά σας

Η καφεΐνη τα βοηθά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Ο καφές είναι για πολλούς το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, όταν σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι.

Γνωρίζατε όμως ότι εκτός όμως από τον οργανισμό σας, ο καφές «ξυπνά» και… τα μαλλιά σας;

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία είναι γνωστό ότι βλάπτει τα τριχοθυλάκια.

Βέβαια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, θα πρέπει κανείς να πίνει από 50 έως 60 καφέδες την ημέρα, προκειμένου τα μαλλιά να… «πάρουν την απαραίτητη δόση τους», γι’ αυτό μια εναλλακτική επιλογή είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων που περιέχου καφεΐνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τριχοθυλάκια των γυναικών ανταποκρίνονταν καλύτερα στην «τοπική θεραπεία», σε σχέση με αυτά των ανδρών.

Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με τα συμπεράσματα μιας έρευνας που είχε γίνει το 2007, και πάλι από το International Journal of Dermatology, σύμφωνα με τα οποία η καφεΐνη ενίσχυε το μήκος των τριχών κατά 33-40%.

«Τα θυλάκια των μαλλιών που υποβλήθηκαν σε αγωγή με καφεΐνη, εμφάνισαν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στις 24 πρώτες ώρες και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις οκτώ ημέρες» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Tobias Fischer.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr