Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Odile Gilbert: Η global stylist του TRESemmé αποκαλύπτει exclusive tips για pro-styling στο σπίτι

Η Odile Gilbert, είναι η ιδιοφυία πίσω από πολλά, θρυλικά χτενίσματα που έχουμε δει να παρελαύνουν στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων. Εκείνη ήταν που δημιούργησε τα μαλλιά-καπέλα για την κολεξιόν F/W 2006–7 του Jean Paul Gaultier, τα οποία εκτίθενται στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης. Οι συνεργασίες της με τους σχεδιαστές, χαρακτηρίζονται από την χρήση –συχνά- μη συμβατικών υλικών αλλά και με τα effortless τελικά αποτελέσματα.

Επίσης, η Odile είναι Global Stylist του TRESemmé. Βυθισμένες λοιπόν, στους προβληματισμούς μας για τα μαλλιά και το hairtstyling στην μετά-Covid εποχή, ένα ήταν το πρόσωπο στο οποίο σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε για tips κaι συμβουλές! Ξέρουμε ήδη ότι, το TRESemmé, είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας. Μας βοηθά να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό και το προσωπικό μας στιλ. Γι᾽αυτό οι πολύτιμες συμβουλές της Odile ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε το στιλ μας, να βγούμε από τη ρουτίνα και να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα πρόκληση!

Επικοινωνήσαμε λοιπόν μαζί της, της θέσαμε τις ερωτήσεις μας και οι απαντήσεις της δεν μας απογοήτευσαν (ξεκάθαρα!). Από την τελειοποίηση της απλής αλογοουράς μέχρι προτάσεις για must have προϊόντα, η Odile maς γέμισε tips και συμβουλές ξεκινώντας από τα βασικά….

image005

Πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε ένα απλό χτένισμα και να το κάνουμε λίγο πιο επίσημο; 

Ακόμα και το πιο απλό χτένισμα μπορεί να φαίνεται εκλεπτυσμένο και κομψό. Για παράδειγμα, ένας επιμελώς ατημέλητος, ψηλός κότσος, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα chic, χαμηλό σινιόν. Ομοίως, τα ατημέλητα, bed head waves των μαλλιών σου, μπορούν να αποκτήσουν κομψή φόρμα με ένα ψαλίδι για μπούκλες. Τέλος, ένα μισό-μισό look είναι πανεύκολο και πάντοτε κομψό.

Πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε την τάση των prints και τα χρώματα, στα καθημερινά μας χτενίσματα;

Το outfit παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Αν φοράς ένα έντονο και τολμηρό σύνολο, τα μαλλιά θα φέρουν ισορροπία αν είναι πιο διακριτικά χτενισμένα. Στη Γαλλία λέμε ότι, τα μαλλιά, είναι το προσωπικό σου αξεσουάρ. Εκτός από αυτό, είναι και ένα εργαλείο ενδυνάμωσης. Συνεπώς, είτε φορέσεις μία εντυπωσιακή μπαρέτα ή ένα πολύχρωμο μαντήλι, τυλιγμένο γύρω από την αλογοουρά σου, τα αξεσουάρ μπορούν, αβίαστα, να δώσουν ζωή και στο χτένισμά σου.

image007

Ποια είναι τα 3 σημαντικότερα tips, που μπορείς να μοιραστείς, ώστε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα μαλλιά μας, τόσο όσο τα φροντίζαμε και στην πανδημία;

Όσο μείναμε κλεισμένοι στο σπίτι, είχαμε τον χρόνο να φροντίσουμε πραγματικά τα μαλλιά μας. Οι 3 συμβουλές μου λοιπόν είναι οι εξής:

#1 Συνέχισε να χρησιμοποιείς μάσκες για την περιποίηση των μαλλιών σου. Η TRESemmé Biotin + Repair 7 είναι η δική μου αγαπημένη και είμαι βέβαιη πώς θα την λατρέψουν όλες με την πρώτη δοκιμή.

image009#2 Φρόντισε τα μαλλιά σου! Το σημαντικότερο στοιχείο για κάθε χτένισμα είναι τα υγιή μαλλιά. Μαζί με τις μάσκες, μην παραλείπεις το διπλό χέρι στο λούσιμο και μην ξεχνάς να εναλλάσσεις τη μάσκα με μαλακτική κρέμα. Με μια καλή βάση μπορείς να «χτίσεις» οποιοδήποτε look αντιπροσωπεύει το προσωπικό σου στιλ

#3 Αναβάθμισε ένα απλό look. Όσο έμενες σπίτι, είχε συνηθίσει τα ατημέλητα waves και τους ψηλούς κότσους. Με μερικές μικροαλλαγές, τα ατημέλητα αυτά χτενίσματα μπορούν να γίνουν πιο στιλάτα και ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών.

Ποια είναι η πρότασή σου για ένα χτένισμα στιλάτο αλλά εύκολο στην εκτέλεση; 

Τα beach waves. Λατρεύω αυτό το στιλ γιατί έχει αυτό το αβίαστο, «μόλις ξύπνησα» ύφος αλλά μπορεί να δείχνει και πολύ εκλεπτυσμένο.  Λατρεύω τα χτενίσματα που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν άνετα και μοδάτα. Τα Beach waves, μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση, ακόμη και εάν είσαι από το σπίτι – η αυτοπεποίθηση ξεκινά από τα μαλλιά.

image011

 

Ακόμα, αν θέλεις να κάνεις το χτένισμά σου πιο εντυπωσιακό, σε περίπτωση που έχεις μία πιο επίσημη εμφάνιση, δώσε όγκο και υφή στα κύματά σου με το TRESemmé Day 2 Volumising Dry Shampoo.

image013

 

Ποια είναι η τάση που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των lockdown και πιστεύεις ότι ήρθε για να μείνει;

Η φροντίδα! Φροντίσαμε πολύ τα μαλλιά μας στα lockdown, όπως και την επιδερμίδα μας, γι᾽αυτό πιστεύω ότι η περιποίηση ήρθε για να μείνει. Οι αλογοουρές είναι επίσης κάτι που είδα πολλές γυναίκες να κάνουν στο σπίτι και τώρα έξω! Μπορείς να τις χτενίσεις ίσιες ή κυματιστές και να ελευθερώσεις μερικές τούφες γύρω από το πρόσωπο, ώστε να δώσεις αυτό το κάτι παραπάνω.

image015

 

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που θέλουν να νιώθουν αυτοπεποίθηση αλλά να μην αφιερώνουν άπειρο χρόνο και ενέργεια στο χτένισμά τους;

Τα μαλλιά μπορούν να σου δώσουν τόση πολλή αυτοπεποίθηση! Μου αρέσει πολύ να βλέπω γυναίκες που μόλις έφτιαξαν τα μαλλιά τους και τα ανεμίζουν, τα ευχαριστιούνται. Από εκεί πηγάζει η αυτοπεποίθηση, από αυτό το όμορφο συναίσθημα. Πάντα λέω ότι, τα αφράτα κύματα είναι ένα στιλ που δίνει αυτοπεποίθηση γιατί σε κάνουν να νιώθεις απλά υπέροχα!  

 image017

Ποιο είναι το ένα προϊόν που θεωρείς ότι όλες πρέπει να έχουμε σε ετοιμότητα για κάθε περίσταση;

Το TRESemmé Day 2 Volumising Dry Shampoo, το προτείνω σε όλους! Είναι ένα hair care προϊόν που πρέπει πάντα να έχεις στην τσάντα σου για την ανανέωση του styling σου on the go. Είναι ιδανικό για το φρεσκάρισμα των μαλλιών αν έχεις μείνει έξω όλη μέρα και τέλειο αν θέλεις να δώσεις κράτημα και υφή σε ένα φρέσκο χτένισμα.

image019

 

Ποια είναι τα διαχρονικά στιλ που κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει παντού, από τον καναπέ ως και σε επίσημα event;

Το είπα και νωρίτερα, αλλά λατρεύω τα κυματιστά μαλλιά. Είναι τόσο ευέλικτα, ένα κλασικό στιλ που μπορεί να λειτουργήσει με πολλά, διαφορετικά σύνολα και σε διαφορετικές περιστάσεις. Μπορείς μάλιστα και να «παίξεις» μαζί τους. Τα κυματιστά μαλλιά, μπορούν επίσης να συνδυαστούν τέλεια και με τα περισσότερα αξεσουάρ όπως τα μεγάλα σκουλαρίκια, απλά φρόντισε να δημιουργήσεις κύματα και όχι μπούκλες!

Eλπίζουμε να κράτησες σημειώσεις! Οι συμβουλές της Odile και τα must have προϊόντα του TRESemmé, θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις αυτοπεποίθηση, να αποκτήσεις ένα επαγγελματικό hair look, και να απολαύσεις την κάθε ημέρα όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι.


Πηγή