Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ok, κάηκες. Πριν από οτιδήποτε άλλο, βάλε γιαούρτι… Είναι σχεδόν μαγικό

Έφυγες για τριήμερο, ο ήλιος και η θάλασσα σε «μέθυσαν» μεταφορικά, τα κοκτέιλ στην παραλία σε μέθυσαν κυριολεκτικά, ξάπλωσες για έναν υπνάκο και ξύπνησες σαν αστακός.

Όσο και αν θέλω να φωνάξω, έχει συμβεί σε όλες και όλους μας οπότε δεν θα σε μαλώσω. Ναι, θα μπορούσες να έχεις καθίσει στη σκιά, θα μπορούσε κάποιος φίλος να σου βάλει αντηλιακό ή να σε σκεπάσει με μία πετσέτα αλλά πάει αυτό πέρασε.

via GIPHY

Ό, τι έγινε, έγινε.

Κάηκες και ψάχνεις κάτι για να ανακουφιστείς. Υπάρχουν πολλά γιατροσόφια εκεί έξω, πατάτες, αλόη, οινόπνευμα (ναι, το προτείνουν κάποιοι) και φυσικά γιαούρτι. Δροσερό, θρεπτικό γιαούρτι που ανακουφίζει.

Δες εδώ μερικά after sun

Το γιαούρτι λοιπόν είναι καλύτερο από οποιαδήποτε κρέμα ΜΟΝΟ όμως αν το βάλεις πρώτο και αμέσως αφού γυρίσεις από την παραλία.

Τι κάνει το γιαούρτι;

Βλέπεις, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, λακτικό οξύ και πολλές πρωτεΐνες που, για το καμένο δέρμα σου, είναι σαν ένα μαγικό φίλτρο.

via GIPHY

Πρέπει να το βάλεις πρώτο γιατί μόνο έτσι θα δεχτεί το δέρμα σου την πραγματική μαγεία και θα γλιτώσεις από τις φουσκάλες (ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό το κάψιμο) και τον κνησμό που μοιραία θα έρθει όταν περάσει η ώρα.

Αν δεν έχεις αντηλιακό εδώ θα βρεις το τέλειο για εσένα

Το λακτικό οξύ δεν θα αφήσει τα νεκρά κύτταρα να συσσωρευτούν, τα προβιοτικά θα καταπραΰνουν ΑΜΕΣΑ την αίσθηση καψίματος και δεν θα επιτρέψουν στο δέρμα σου να αναπτύξει τόσο σοβαρή φλεγμονή και παράλληλα, οι πρωτεΐνες θα κάνουν τα μαγικά τους ώστε να ανακουφιστείς.

Γιατί πρώτο;

Αν το βάλεις μετά από οποιαδήποτε κρέμα δεν θα γίνει κάτι κακό αλλά δεν θα έχεις τις μαγικές ιδιότητες του γιαουρτιού στο maximum και όχι, δεν μπορείς να βάλεις γιαούρτι με φρούτα.

gala

Αν στο ψυγείο έχεις γάλα και γιαούρτι με φρούτα, προτίμησε το γάλα σε κομπρέσες. Θα κάνει καλό στο κάψιμό σου αλλά όχι θαύματα.

Να θυμάσαι 

Και να θυμάσαι: Μην καθίσεις άλλο στον ήλιο, βάλε πολύ αντηλιακό, πλύσου με κρύο νερό και μετά το γιαούρτι βάλε μπόλικη αναπλαστική κρέμα (ή αλόη).

nice

Να λοιπόν γιατί πρέπει να έχεις πάντα ένα γιαούρτι στο ψυγείο σου το καλοκαίρι… Ακόμα και αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη!

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις το δικό σου after sun

 


Πηγή