Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Πλύσιμο προσώπου: Τρία λάθη που κάνετε με το σαπούνι

Πλύσιμο προσώπου: Τρία λάθη που κάνετε με το σαπούνι

Μπορεί να σας ακούγεται ως η πιο απλή διαδικασία στον κόσμο, αλλά ακόμα και στο πλύσιμο του προσώπου πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε απλά, αλλά σημαντικά λάθη.

Αυτά, αφορούν κυρίως τον τύπο σαπουνιού που χρησιμοποιούν και τα βασικά λάθη που κάνουν χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

Δείτε τρία βασικά λάθη που ίσως κάνετε και εσείς με το σαπούνι του προσώπου:

Επιλέγετε το σαπούνι που μυρίζει πιο ευχάριστα

Η ευχάριστη μυρωδιά του σαπουνιού δεν πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριό σας για την επιλογή του. Τα υγρά σαπούνια περιέχουν πολλές φορές μη-φυσικά, συνθετικά αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν σωρεία άλλων προβλημάτων. Πάντα να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος του προϊόντος που αγοράζετε για να δείτε από πού παίρνει το άρωμά του.

Δεν αφήνετε το σαπούνι να δράσει για αρκετό χρόνο

Για να μπορέσει το σαπούνι σας να δράσει σωστά, τόσο στον καθαρισμό όσο και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, πρέπει να το αφήσετε στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 30-45 δευτερόλεπτα, προτού το ξεβγάλετε με νερό.

Ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι μετά το μπάνιο/λούσιμο

Τα συστατικά των σαμπουάν και των κοντίσιονερ είναι ιδανικά για το τριχωτό της κεφαλής, όχι όμως και για την επιδερμίδα του προσώπου. Όταν κάνετε μπάνιο και λούζεστε, κάποια ποσότητα από το σαμπουάν και το μαλακτικό πέφτει στο πρόσωπό σας. Αν δεν πλυθείτε αργότερα, τότε αυτό μένει στην επιδερμίδα σας και την ερεθίζει.

 

 

Πηγή: onmed.gr