Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πως χρησιμοποιώ το λάδι στα μαλλιά μου;

Πως χρησιμοποιώ το λάδι στα μαλλιά μου;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λάδι για να μαλακώσετε τα μαλλιά σας. Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για να έχετε πιο γρήγορα αποτελέσματα, αλλά και για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σωστά!
Θερμάνετε το λάδι
Οποιαδήποτε λάδι και να χρησιμοποιήσετε (έλαιο jojoba ή αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας, σουσαμέλαιο ή απλό ελαιόλαδο) πριν τη χρήση του πρέπει να θερμανθεί. Αυτό θα το βοηθήσει να κινείται περισσότερο στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ θα πάρετε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επίσης, εφαρμόζοντας χλιαρό λάδι στα μαλλιά σας, θα σας δώσει μια χαλαρωτική αίσθηση εάν κάνετε μασάζ με αυτό. Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, απλά χλιαρό. Ζεσταίνουμε το λάδι μόνο πριν από την εφαρμογή.

Με τα δάχτυλα
Πρέπει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλα. Για αυτό θα πρέπει να βυθίσετε τα δάχτυλά σας μέσα στο λάδι και να το κατανείμετε στα μαλλιά σας. Μην ρίχνετε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής, και να χρησιμοποιείται μόνο επαρκή ποσότητα λαδιού.

Το τρίψιμο με το λάδι
Αποφύγετε το τρίψιμο του λαδιού με τις παλάμες σας, αυτό θα βλάψει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει αδύναμα. Χρησιμοποιείτε μόνο τις άκρες των δακτύλων για να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας. Το μασάζ παίζει έναν σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τουλάχιστον 10 -15 λεπτά μασάζ απαιτείται.
Διάρκεια
Θα πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα αν αφήσετε το λάδι στο κεφάλι σας όλη τη νύχτα. Προσοχή όμως, γιατί αυτό ενεργεί επίσης ως ψυκτικό μέσο, ​​θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην αρρωστήσετε. Όσο περισσότερο αφήσετε το λάδι στο κεφάλι σας, τόσο περισσότερο επωφελούνται τα μαλλιά σας. Αλλά, αποφεύγετε να το αφήνετε για περισσότερες από 24 ώρες, καθώς θα προκαλέσει συσσώρευση της βρωμιάς και έναρξη της πιτυρίδας.

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr