Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς να κάνετε περιποίηση προσώπου με... πάγο

Πώς να κάνετε περιποίηση προσώπου με… πάγο

Αν δεν έχετε ακούσει μέχρι σήμερα για τα πλεονεκτήματα που έχει η περιποίηση της επιδερμίδας -και ειδικά του προσώπου- με πάγο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τις επόμενες γραμμές.

Ένα παγάκι είναι αρκετό για να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ομορφιάς στην επιδερμίδα σας.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Λαμπερό δέρμα

Όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, τα παγάκια βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος που δίνει στο δέρμα σας μια υγιή, φυσική λάμψη.

Μειώνει τις κηλίδες

Τα παγάκια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας από τα σπυράκια και τις κηλίδες. Μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα παγάκια στα σημάδια της ακμής σας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουδιάσει ελαφρώς το σημείο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κάθε δεύτερη μέρα και κυρίως πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Ένας συνδυασμός χυμού αγγουριού και ροδόνερου, όταν καταψύχεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το πρήξιμο.

Καλύτερο μακιγιάζ

Όταν εφαρμόζετε πάγο επάνω στο δέρμα του προσώπου για λίγα δευτερόλεπτα, οι πόροι της επιδερμίδας κλείνουν και μπορεί να απλωθεί πιο ομαλά και με καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα το foundation ή το μεϊκ-απ σας στο πρόσωπο.

Προλαμβάνει τις ρυτίδες

Η τακτική περιποίηση με πάγο επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων και καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.

Πώς να κάνετε σωστά περιποίηση προσώπου με πάγο

-Η περιποίηση με πάγο γίνεται και χωρίς τη χρήση περιτυλίγματος για τα παγάκια, αλλά να θυμάστε πάντα να φοράτε γάντια έτσι ώστε να μπορείτε να κρατήσετε τον πάγο σωστά.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βρεγμένη και κατεψυγμένη πετσέτα, καθώς θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν εφαρμόζετε πάγο απευθείας στο πρόσωπό σας.

-Το υπερβολικό κρύο μπορεί να σπάσει τα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα, γι’ αυτό μην εφαρμόζετε τον πάγο κατευθείαν από την κατάψυξη, αλλά κρατήστε το παγάκι για μερικά δευτερόλεπτα πρώτα στο χέρι σας.

-Μην εφαρμόζετε τον πάγο για πολύ χρόνο επάνω στο γυμνό δέρμα ή σε σημεία όπου υπάρχουν ήδη σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

-Εάν νιώσετε ότι το κρύο γίνεται ανυπόφορο, σταματήστε αμέσως. Αποφύγετε να κάνετε εντριβή με πάγο σε μια περιοχή για περισσότερο από 15 λεπτά.

-Μπορείτε να φτιάξετε παγάκια με νερό και ροδόνερο, ή λεμόνι, ή πράσινο τσάι, ή χαμομήλι, ή χυμό από αγγούρι, ή και άλλα φιλικά προς το δέρμα συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες φροντίδας του δέρματός σας.

 

 

Πηγή: onmed.gr