Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ραγάδες: Πώς θα προλάβετε την εμφάνισή τους

Ραγάδες: Πώς θα προλάβετε την εμφάνισή τους

Οι ραγάδες είναι ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα, ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που δημιουργείται στο δέρμα.

Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες και σχετίζονται με την αυξομείωση του σωματικού βάρους, την απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ραγάδων παίζει και η ποιότητα του δέρματος.

Στην αρχή είναι ερυθρές και μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα με τεχνικές laser και μάλιστα σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 100%. Όταν όμως γίνουν λευκές, η αντιμετώπισή τους είναι πιο δύσκολη.

Πώς θα τις προλάβετε

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία ραγάδων:

-Προσπαθήστε να αποφύγετε το φαινόμενο γιο-γιο, δηλαδή να παίρνετε και να χάνετε βάρος, που προκαλεί απότομη πίεση στο δέρμα.

-Πίνετε πολύ νερό.

-Προσέξτε τη διατροφή σας. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη B, οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση του δέρματος (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α που προσδίδει ελαστικότητα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο (πορτοκάλια, φράουλες), βιταμίνη E και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά).

-Ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr