Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή

Γρήγορη μέθοδος και όχι τόσο επώδυνη όσο οι συνηθισμένες

Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των γυναικών που κάνουν πλέον αποτρίχωση με κλωστή, καθώς δεν χρησιμοποιείται σε πολλά κέντρα και ινστιτούτα. Παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ακούγεται και να συζητείται η μέθοδος αυτή γι’ αυτό και στο συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής.

Ως προς το τι ακριβώς γίνεται στην αποτρίχωση με κλωστή, αξίζει να σημειωθεί πως χρησιμοποιώντας μια κλωστή ο ειδικός και κρατώντας με συγκεκριμένο τρόπο τα άκρα της, έχει τη δυνατότητα να παγιδεύσει τις τρίχες της περιοχής που επιθυμείς να αποτριχώσεις και τελικά να τις απομακρύνει αφαιρώντας τες. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτρίχωσης, συστήνεται κυρίως για τα φρύδια μας αλλά και για την περιοχή του άνω χείλους.

Παρότι κάποιες γυναίκες που έχουν κάνει αποτρίχωση με κλωστή υποστηρίζουν ότι πονάει, οι ειδικοί καθησυχάζουν ότι πρόκειται για μια γρήγορη μέθοδο και όχι τόσο επώδυνη όσο οι συνηθισμένες. Αυτό που παίζει ρόλο, όπως λένε, είναι ο κάθε οργανισμός, ο ειδικός που αναλαμβάνει, αλλά ο κύκλος περιόδου της γυναίκας, καθώς αν κάνεις αποτρίχωση εκείνες της μέρες επηρεάζει γιατί πρέπει να γνωρίζεις ότι το δέρμα έχει παραπάνω ευαισθησία τότε και επομένως θα πονέσεις περισσότερο.

Αποτρίχωση με κλωστή – Πλεονεκτήματα

– Διάρκεια και αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα που προσφέρει η αποτρίχωση με κλωστή, έχει μεγάλη διάρκεια, συγκεκριμένα μπορεί να κρατήσει για 20 μέρες περίπου, καθώς η αφαίρεση της τρίχας σου γίνεται απευθείας από τη ρίζα. Επιπλέον, όταν οι τρίχες αρχίζουν πάλι να βγαίνουν είναι λιγότερο άγριες και σκληρές από ότι πριν.

– Ερεθισμοί και όψη δέρματος: Όταν εφαρμόζεις την αποτρίχωση με κλωστή για το δέρμα σου, να ξέρεις ότι προστατεύεσαι από ερεθισμούς και τις συνήθεις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι άλλες μέθοδοι, καθώς είναι πολύ φιλική μέθοδος για την επιδερμίδα σου. Σε αντίθεση με προϊόντα και μεθόδους όπως το κερί, οι ταινίες, κλπ. που προκαλούν ερεθισμούς και διάφορα άλλα. Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια ερυθρότητα στην περιοχή για λίγα λεπτά αλλά τίποτα παραπάνω.

– Αποτέλεσμα στα φρύδια:
Όπως προαναφέραμε, η αποτρίχωση με κλωστή είναι ιδανική μέθοδος για τα φρύδια μας και έχει το καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες τεχνικές. Με τον τρόπο που γίνεται, μπορεί να απομακρύνει την ίδια στιγμή περισσότερες τρίχες (όχι μία μία) και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να βοηθάει στο σχήμα του φρυδιού διαμορφώνοντας μία ίσια γραμμή και δίνοντας σωστή κατεύθυνση στις τρίχες.

– Διαδικασία: Οι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη μέθοδο, υποστηρίζουν πως η αποτρίχωση με κλωστή είναι σύντομη διαδικασία και λιγότερο επώδυνη από άλλες μεθόδους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ένα έμπειρο χέρι από πάνω σου για να την εφαρμόσει σωστά και ανώδυνα.

Πηγή: fe-mail.gr