Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι νέοι υπολογιστές της Apple

Οι νέοι υπολογιστές της Apple

Παρουσιάστηκε ο iMac με οθόνη Retina 27 ιντσών και ο νέος Mac mini

Νέους υπολογιστές ανακοίνωσε η Apple στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κουπερτίνο της Καλιφρόνια.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς η εταιρεία παρουσίασε μια νέα προσθήκη στη σειρά τωνiMac με εντυπωσιακή οθόνη Retina 27 ιντσών, ανάλυσης 5210 x 2880 pixels.

Πρόκειται για τον πρώτο υπολογιστή desktop από την Apple που έρχεται με οθόνη Retina.

«Είναι η μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη στον κόσμο. Την ονομάζουμε οθόνη Retina 5K», τόνισε ο Phil Schiller, κατά την παρουσίαση.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου iMac, θα διαθέτει επεξεργαστή Intel i5 στα3.5GHz, ενώ όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επιλέξουν έναν i7 στα 4GHz. Για τα γραφικά, θα φροντίζει ένας Radeon R9 της AMD.

Ο υπολογιστής θα διαθέτει δίσκο Fusion 1 terabyte και μνήμη RAM 8GB.

Ο νέος iMac με την οθόνη Retina 5K θα κοστίζει 2.499 δολάρια.

Εκτός από το νέο iMac, επιβεβαιώθηκαν και οι φήμες που ήθελαν την Apple να ανακοινώνει και την αναβάθμιση του μικρού desktop υπολογιστή, Mac mini.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που θα διαθέτει ο υπολογιστής, περιλαμβάνεται ο 4ης γενιάς επεξεργαστής Intel και οι δύο θύρες Thunderbolt.

Το βασικό μοντέλο έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5, χρονισμένο στα 1.4 GHz, Intel HD Graphics 5000, σκληρό δίσκο 500 GB και 4 GB μνήμη RAM.

Από την άλλη, το κορυφαίο μοντέλο διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 2.8GHz, Iris graphics, 8 GB μνήμη RAM και 1 TB δίσκο Fusion.

Ο Schiller αποκάλεσε το μοντέλο ως τον «πιο ενεργειακά αποδοτικό υπολογιστή στον κόσμο».

Η τιμή του νέου Mac mini θα ξεκινά από τα 499 δολάρια.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr