Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τα συνηθέστερα λάθη με τα φρύδια

Τα συνηθέστερα λάθη με τα φρύδια

Τι πρέπει να προσέχεις

Σούπερ να έχεις τέλεια φρύδια δεν το συζητάμε. Πολλές όμως φορές υπάρχουν ορισμένα λάθη που κάνεις και σου χαλάνε όχι μόνο την «γραμμή» αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο σου.

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν περιποιείσαι τα φρύδια σου για να μην τα ξανακάνεις!

Ξεκινάς από τις εξωτερικές τρίχες

Η λογική λέει πως ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις τα φρύδια σου είναι να ξεκινήσεις από… την αρχή.

Βέβαια η λογική της ομορφιάς έχει διαφορετική άποψη.

Το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις από τη μέση περίπου του φρυδιού εκεί που είναι πιο γεμάτο και να δουλέψεις σιγά-σιγά προς την άκρη του φρυδιού.

Τέλος πήγαινε στην αρχή του φρυδιού και βγάλε τις περιττές τριχούλες που υπάρχουν στην εσωτερική γωνία του φρυδιού σου που θέλεις να ξεφορτωθείς.

Μην ξεχνάς: δεν πρέπει να βγάζεις πολλές τρίχες από την άκρη των φρυδιών γιατί το φρύδι σου θα δείχνει σαν να «κόβεται» απότομα.

Με σύστημα

Καλό είναι να βγάζεις μια ή δυο τριχούλες όποτε τις βλέπεις και τυχαίνει να έχεις τσιμπιδάκι ή μια φορά στο τόσο, είναι όμως καλύτερο να βρεις λίγο χρόνο στην ρουτίνα της ομορφιάς σου να «στριμώξεις» και την περιποίηση των φρυδιών σου!

Ο μόνος τρόπος να διατηρήσεις τη γραμμή σου αν σου αρέσει και δεν θέλεις να χαλάσει είναι να φροντίσεις να βγάζεις τα φρύδια σου μόλις βγαίνουν οι έξτρα τρίχες, έτσι ώστε να κρατήσεις το σχήμα των φρυδιών σου. Θέλεις να ταιριάξεις το χρώμα των φρυδιών σου με το χρώμα των μαλλιών σου: αν είσαι καστανή με ανταύγειες καλό είναι τα φρύδια σου να είναι «κοντά» στην πιο «ανοιχτόχρωμη» απόχρωση των μαλλιών σου και όχι να είναι πολύ σκούρα όπως η βάση των μαλλιών σου.

Δώσε χρώμα στα φρύδια σου με μια μάσκαρα στην απόχρωση που σου ταιριάζει καλύτερα ή με ένα μολύβι φρυδιών και θα δεις πως τα μάτια σου θα ξεχωρίσουν! Αν είσαι ξανθιά και έχεις ανοιχτόχρωμα φρύδια καλό είναι να τα κάνεις λιγάκι πιο σκούρα για να δημιουργείται μια ελαφριά αντίθεση.

Βγάζεις πρώτα τα φρύδια πριν το μακιγιάζ σου

Σκέψου πως τα φρύδια οριοθετούν το πρόσωπο σου και σίγουρα πολλές φορές τα έχεις «καθαρίσει» πριν απλώσεις το μακιγιάζ σου.

Πολλοί μακιγιέρ λένε πως τα φρύδια είναι άμεσα συνδεδεμένα με το μακιγιάζ σου αλλά πρέπει πρώτα να απλώσεις την βάση σου, το μπρόνζερ, το ρουζ και στην συνέχεια να βάψεις τα φρύδια σου και μετά να ασχοληθείς με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου.

Μόλις απλώσεις το ρουζ σου λοιπόν είσαι σε θέση να δεις πώς πρέπει να είναι και πόσο χρώμα πρέπει να δώσεις στα φρύδια σου για να ξεχωρίσουν και στην συνέχεια να συνεχίσεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Θυμήσου πως αν έχεις χοντρό φρύδι που το έχεις «γεμίσει» λιγάκι με το μολύβι των φρυδιών σου μπορεί να χρειαστεί μόνο μια απαλή μπεζ σκιά για ένα σούπερ μακιγιάζ.

Tιπ: τα «γεμάτα» φρύδια είναι το απόλυτο τρεντ της σεζόν και τονίζουν το βλέμμα σου. Αν θέλεις να αφήσεις τα φρύδια σου να «γεμίσουν» δεν έχεις παρά να περιμένεις λιγάκι και να μην βγάζεις τα φρύδια σου με το τσιμπιδάκι ή γενικά να μην κάνεις αποτρίχωση.

Αν δεν θέλεις να «βγαίνουν» τριχούλες εδώ και εκεί δεν έχεις παρά να επιτρέπεις τις τρίχες να βγαίνουν σε μια σειρά και να βγάζεις τις υπόλοιπες. Έτσι το φρύδι σου δείχνει περιποιημένο και για όσο διάστημα περιμένεις να μακρύνει.

Πηγή: womenonly.gr