Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

#trending: Βιταμίνη C για τα μαλλιά – όσα πρέπει να ξέρεις και προϊόντα για να δοκιμάσεις

Η βιταμίνη C είναι ένα Powerhouse ευεργετικών ιδιοτήτων. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή, να σβήσει τις κηλίδες, να την προστατεύσει από τον ήλιο και το οξειδωτικό στρες… Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι τη λατρεύουμε. Σήμερα λοιπόν θα σε βοηθήσουμε να την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

Η βιταμίνη C βλέπεις, είναι και αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα μαλλιά σου. Με το haircare να  μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το skincare μας, η βιταμίνη C αρχίζει να παίρνει τη θέση που της αρμόζει και εκεί. Τι μπορεί να κάνει όμως για τα μαλλιά σου η βιταμίνη C;

Εκτυφλωτική λάμψη

Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, όταν τα λέπια της τρίχας (ιδιαίτερα στα βαμμένα μαλλιά) χαλαρώνουν, τότε τα μαλλιά δείχνουν πιο θαμπά, πιο άτονα και υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια χρώματος καθώς και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

vitamini c skincare shopping

Βιταμίνη C: Το #1 αντιοξειδωτικό που χρειάζεσαι στη ρουτίνα ομορφιάς σου (+10 super προϊόντα)

Η βιταμίνη C είναι όξινη, έχει δηλαδή χαμηλό pH. Αυτό το χαμηλό pH βοηθά στη λείανση και τη σύσφιξη των λεπιών της τρίχας, πράγμα που –με τη σειρά του- κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά στο σύνολό τους.

Ενυδάτωση

Εκτός από πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C είναι επίσης υγροσκοπικό συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύει και δεσμεύει το νερό, κλειδώνοντας την υγρασία στα μαλλιά για περισσότερη ώρα.

vitamini c mallia

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό την κάνει ιδανική για μαλλιά που έχουν ανάγκη από επιπλέον υγρασία και ενυδάτωση αλλά και για κάθε τύπο μαλλιών. Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την συνολική αμς υγεία, και αυτό περιλαμβάνει και τα μαλλιά.

Δύναμη

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου, της σημαντικής πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την εμφάνιση της επιδερμίδας αλλά και για δυνατά, υγιή μαλλιά. Ακόμα, δεδομένου ότι η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τις πρωτεΐνες των μαλλιών.

portokalia

Ξέχνα το πορτοκάλι !10 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Κάπως έτσι, η βιταμίνη C βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο δυνατά και να μην σπάνε τόσο εύκολα, όση κατάχρηση και αν κάνεις με το βούρτσισμα, τα λαστιχάκια ή και τα εργαλεία styling.

Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε και αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου, η βιταμίνη C μπορεί να κάνει θαύματα για την εμφάνισή τους. Αν μάλιστα είναι βαμμένα, τότε μπορεί να τα μεταμορφώσει από τις πρώτες χρήσεις κιόλας. Ποια προϊόντα όμως περιέχουν βιταμίνη C; Παρακάτω τα αγαπημένα μας…

KERASTASE, SPECIFIQUE POTENTIALISTE SERUM

KERASTASE SPECIFIQUE POTENTIALISTE SERUM

Ορός ειδικά μελετημένος για το μη ισορροπημένο τριχωτό, βασισμένος στην επιστήμη του μικροβιώματος. Εμπλουτισμενος με πρεβιοτικα κλασματα bifidus & αντιοξειδωτική Βιταμίνη C.

VICHY, VITAMIN ACE SHINE SHAMPOO

VICHY VITAMIN ACE SHINE SHAMPOO

Εμπνευσμένο από τον κόσμο των συμπληρωμάτων διατροφής, το σαμπουάν Dercos Nutrients Vitamin A.C.E είναι εμπλουτισμένο με ένα πανίσχυρο κοκτέιλ αντιοξειδωτικών και πολυβιταμινούχων φυσικών, ενεργών συστατικών, που προσφέρουν τόνωση και ενυδάτωση.

KILIG, VITAMIN BOMB MASK WITH VITAMINS

KILIG VITAMIN BOMB MASK WITH VITAMINS

Το σύμπλεγμα βιταμινών A, E, C, F, B3, και B5, βοηθά στην αποκατάσταση των μαλλιών και τα δυναμώνει, ενώ τα λάδια αβοκάντο και καρύδας ενυδατώνουν, θρέφουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν λάμψη.

YOUTHLAB COVER

Βιταμίνη C: Πότε πρέπει να τη χρησιμοποιείς, τι μπορεί να κάνει για εσένα και τι να προσέχεις

SEAMLESS1, SUPERFOOD THERAPY VOLUME SHAMPOO

Seamless1 Superfood Therapy Volume Shampoo

Ελέγχει την ημερήσια παραγωγή σμήγματος, καθαρίζει σε βάθος, χαρίζει άμεσα όγκο και προστατεύει τα μαλλιά.

THE INKEY LIST, VITAMIN C BRIGHTENING HAIR TREATMENT

THE INKEY LIST VITAMIN C BRIGHTENING HAIR TREATMENT

Ένας ελαφρύς ορός που βοηθά στην αύξηση της λάμψης, της στιλπνότητας και βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο απαλά στην υφή και να δείχνουν πιο υγιή.

ALTERNA CAVIAR REPLENISHING MOISTURE CC CREAM

Alterna Caviar Replenishing Moisture CC Cream

Στοχεύοντας τη διαδικασία γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, εμποτίζοντας τα μαλλιά με εκχύλισμα από Χαβιάρι και με τις τελευταίες τεχνολογίες αντιγήρανσης, βοηθάει στη μείωση των ορατών σημαδιών του χρόνου και βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση των μαλλιών.

L’ OREAL PROFESSIONNEL, ACIDIC SEALER ΛΟΣΙΟΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ

L OREAL PROFESSIONNEL ACIDIC SEALER ΛΟΣΙΟΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ

Λοσιόν χωρίς ξέβγαλμα που σφραγίζει τη λάμψη. Ενδυναμώνει την τρίχα για βέλτιστη προστασία των βαμμένων μαλλιών και εκθαμβωτική λάμψη μακράς διάρκειας.


Πηγή