Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ξηρές και σκασμένες φτέρνες; Δοκίμασε αυτές τις 3 φυσικές συνταγές!

Ξηρές και σκασμένες φτέρνες; Δοκίμασε αυτές τις 3 φυσικές συνταγές!

Είναι από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα πόδια πολλών από εμάς, ενώ ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο και εμφανές. Οι ξηρές και σκασμένες φτέρνες είναι από τους καλοκαιρινούς εφιάλτες της beauty ρουτίνας μας. Εξάλλου, ποια γυναίκα θέλει να φαίνονται οι αντιαισθητικές φτέρνες της ενώ φορά τα αγαπημένα της καλοκαιρινά παπούτσια;

Κι αν νομίζεις οτι ο μόνος τρόπος να τις περιποιηθείς είναι να αγοράσεις κάποια έτοιμη κρέμα, κάνεις λάθος. Η φύση- πάντα προνοητική- σου δίνει 3 εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσεις ξανά μαλακά και απαλά πόδια.

 

#1. Φυσικό ποδόλουτρο με ξύδι
Για να μαλακώσει το ξηρό και τραχύ δέρμα στα πόδια σου, κάνε ποδόλουτρο με ξύδι. Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ξίδι μαζί με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε χλιαρό νερό και μούλιασε τα πόδια σου για 15-20 λεπτά σε αυτό. Έπειτα τρίψε πολύ καλά τα προβληματικά σημεία με ελαφρόπετρα.

#2. Μάσκα ποδιών με λεμόνι
Άπλωσε χυμό λεμονιού στις σκασμένες φτέρνες και τύλιξε τα πόδια σου με διάφανη μεμβράνη ή φόρεσε εναλλακτικά κάλτσες, για περίπου 20-30 λεπτά.

#3. Foot oil
Άλειψε τα πόδια σου με ελαιόλαδο από την κουζίνα σου, που ενυδατώνει το δέρμα και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Με αυτό τον τρόπο σφραγίζεται η υγρασία σε αυτές τις προβληματικές, ξηρές περιοχές των ποδιών. Ιδανική ώρα εφαρμογής; Λίγο πριν κοιμηθείς, αλλιώς προσπάθησε να τις κρατήσεις για 1 τουλάχιστον ώρα.

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr