Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Κάθε πότε πρέπει να λούζομαι;

Ας ξεκινήσω χαλαρά και όμορφα λέγοντας καλή εβδομάδα σε όλες! Είμαστε μόλις μία ανάσα πριν τον Ιούλιο και η διάθεση είναι χαλαρή και πολύ καλοκαιρινή. Με αυτή τη διάθεση θα απαντήσω στην ερώτησή σου αν και θίγει ένα θέμα-πληγή για εμένα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) που είμαι clean freak. Κεφάλαιο λούσιμο λοιπόν, αυτό το μπεν χουρ της ομορφιάς που δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. Όχι φίλη μου, δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση. Για να είμαι ειλικρινής, για εμένα έχει απάντηση πολύ ξεκάθαρη αλλά δεν θα βασιστούμε στη δική μου γνώμη αποκλειστικά. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Αφήστε κάτω τα ξηρά σαμπουάν. Σας βλέπω! ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ! #SorryNotSorry #sas_vlepw #sas_myrizw #lousteite #me_nero #kai_sapouni #mi_me_skate #beauty #beautyeditor #beautyquotes #quotes #hashtag_min_ksexaseis

A post shared by Christina Chroni (@christinet0) on

Βλέπεις, προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα. Μου φαίνεται αδιανόητο να μπαίνουμε στο μπάνιο καθημερινά και να πλένουμε επιλεκτικά σημεία του κορμιού μας. Αν προσθέσεις σε αυτό, το γεγονός πως το κεφάλι μας έχει δικό του “μικροκλίμα” που είναι πιο ζεστό και σκοτεινό, τότε μπορείς να φανταστείς τι μαζεύεται εκεί επάνω και πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα. Σκόνη, ρύποι, προϊόντα, νεκρά κύτταρα… Όλα συσσωρεύονται στο κεφάλι, κάτω από τα μαλλιά και σύμφωνα με κάποιους ειδικούς επιβαρύνουν το δέρμα και τον θύλακα της τρίχας. Σου είχα εξηγήσει εξάλλου πως, η αποχή από το λούσιμο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να πονούν… 

Υπάρχει λοιπόν η σχολή των επιστημόνων που θεωρεί πως πρέπει να λουζόμαστε πολύ συχνά, αν όχι κάθε μέρα τότε μέρα παρά μέρα, και είναι όλοι φίλοι μου. Υπάρχει όμως και η άλλη σχολή. Εκείνη που υποστηρίζει πως με το πολύ συχνό λούσιμο αφαιρείς τα καλά έλαια της τρίχας και την καταστρέφεις. Αυτοί είναι που εξηγούν πως, για τον ίδιο λόγο το κεφάλι σου “μπερδεύεται” και παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, πράγμα καταστροφικό αν έχεις λιπαρά μαλλιά. Έχουμε λοιπόν δύο σχολές και είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποια θα ακολουθήσεις. 

Για εμένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Λούσιμο, λούσιμο, λούσιμο, ΛΟΥΣΙΜΟ! Καταλαβαίνω ωστόσο πως είναι σχετικά δύσκολο να παλεύεις -όπως εγώ- με τα μαλλιά σου καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, I get it. Αν με ρωτάς, προτιμώ να παλεύω με το σαμπουάν παρά να έχω στο κεφάλι μου τη γη με τα λουλούδια και τη θάλασσα με τα ψάρια που θα έλεγε και η Γιαγιά μου. Και πάλι όμως, δεν θα σου επιβάλλω τη γνώμη μου, γι᾽αυτό ρώτησα ειδικούς για να πάρω πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε; Η απάντηση διαφέρει και δεν είναι μία όπως σου είπα.  

Ο τύπος των μαλλιών σου και οι ανάγκες τους θα καθορίσουν τη συχνότητα με την οποία καθαρίζεις το κεφάλι σου. Τα πιο πυκνά, χοντρά μαλλιά μπορούν να λούζονται λιγότερο συχνά από τα λεπτά και αραιά ενώ τα βαμμένα είναι κατηγορία από μόνα τους. Παρακάτω έχω τρεις διαφορετικές κατηγορίες μαλλιών και εξηγώ το λούσιμο για την κάθε μία γι᾽αυτό κάνε ένα scroll για να δεις σε ποια κατηγορία ανήκεις και αν είσαι φίλη μου λούσου FOR THE LOVE OF GOD και μην ακούς κανένα. 

Διάβασε ακόμα: Η Μαρία Ηλιάκη μας έδωσε την τέλεια ιδέα για τα καλοκαιρινά μας χτενίσματα 




Πηγή