Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Your insta-questions: Με την απολέπιση φεύγει το μαύρισμά μου;

Σήμερα είναι Παρασκευή 14 Αυγούστου και αν ακόμα δεν έχεις φύγει για διακοπές τότε σίγουρα ετοιμάζεσαι. Το μαύρισμά σου ωστόσο έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Το έχεις δουλέψει (με ασφάλεια) και τώρα αναλογίζεσαι αν με κάθε τρίψιμο του σώματός σου φεύγει και λίγη από τη σκληρή δουλειά που έκανες κάτω από τον ήλιο. Είναι εύλογη η απορία και θα σου τη λύσουμε άμεσα. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να σου πούμε πως η απολέπιση είναι απαραίτητη για να μαυρίσεις καλά…

Όπως είχαμε πει και σε άρθρο μας στις αρχές του καλοκαιριού, η απολέπιση και η καλή ενυδάτωση πριν από την ηλιοθεραπεία, είναι απαραίτητα βήματα για να μαυρίσεις καλά και ομοιόμορφα. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σου, επιτρέπεις στο δέρμα σου να μαυρίσει χωρίς να κάνει “λεκέδες”. Αυτοί οι “λεκέδες” εμφανίζονται μετά την απολέπιση και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Photo @kylieskin

Καθώς φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα από κάτω φαίνεται λιγότερο μαυρισμένο. Στην πραγματικότητα λοιπόν, δεν φεύγει το μαύρισμα αλλά τα πιο μαύρα, νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου. Αυτό που πρέπει άρα να κάνεις είναι να συνεχίσεις την απαλή απολέπιση και την πολύ καλή ενυδάτωση κάθε μέρα μετά την παραλία και έτσι θα έχεις τέλειο, βαθύ και ομοιόμορφο μαύρισμα.

Βέβαια ξέρουμε πως στις διακοπές απλά θέλεις να τελειώνεις μία ώρα αρχύτερα με το μπάνιο σου για να μπορέσεις να κάνεις τις καλοκαιρινές σου βόλτες αλλά έχουμε τα προϊόντα που θα σε κάνουν να μείνεις λίγη ώρα παραπάνω στο ντους. Στην παρακάτω gallery έχουμε 5 super exotic body scrub που μπορείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές και ένα εργαλείο που θα σε σώσει αν είσαι πολύ… τεμπέλα. Ρίξε μία ματιά με ένα ακόμα scroll παρακάτω και ρώτησέ μας ό, τι άλλο θέλεις στο instagram!

Διάβασε ακόμα: 10 nail art που θα τονίσουν υπέροχα το μαύρισμά σου


Πηγή