Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Μόνο με μπότοξ μπορώ να απαλλαγώ από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Δεν ξέρω για εσένα αλλά προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), έχω βαρεθεί να βλέπω τον εαυτό μου στην κάμερα κατά τη διάρκεια των zoom (teams, skype, messenger, viber) calls. Παρατηρώ πολύ περισσότερο το πρόσωπό μου και κάθε ρυτίδα που έχω, γιατί έχω πολλές, μου φαίνεται πιο έντονη και πιο μεγάλη. Για να μην αναφερθώ στο θέμα μάσκα! Το μόνο που βλέπω όταν τη φοράω και κοιτάζομαι στον καθρέφτη είναι το μέτωπό μου και οι ρυτίδες του! Νιώθω ότι γέρασα 5 χρόνια τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας και ενώ ξέρω ότι είναι ιδέα μου, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι ότι ίσως ήρθε η ώρα να κάνω κάτι για αυτό.

Όπως φαίνεται λοιπόν, σκεφτόμαστε το ίδιο girls, γι᾽αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για τις ρυτίδες στο μέτωπο αφού παραπάνω από μία είχατε την απορία σχετικά με το μπότοξ και γιατί είναι οι ρυτίδες που παρατηρούμε συχνότερα. Είναι εκεί, επάνω στο πιο εμφανές σημείο του προσώπου μας, το μέτωπο, και φαντάζουν τρομακτικές αν τις παρατηρήσεις πραγματικά. Τι γίνεται λοιπόν με αυτές; Είναι το μπότοξ μονόδρομος; Θα τα πούμε όλα!

Αρχικά ας δούμε λίγο σύντομα πώς προκύπτουν αυτές οι γραμμές και γιατί κάποιες γυναίκες (και άνδρες) έχουν περισσότερες από άλλες. Είναι όλα θέμα κατασκευής (thanks mom) αλλά και χαρακτήρα. Οι ρυτίδες στο μέτωπο βλέπεις είναι κατά κύριο λόγο ρυτίδες έκφρασης, γραμμές δηλαδή που δημιουργούνται κάθε φορά που κουνάμε τους μύες του προσώπου μας. Κάποια κορίτσια έχουν πολύ πιο δυνατούς μύες στο μέτωπο άρα κάνουν εντονότερες εκφράσεις. Κάποια κορίτσια επίσης, κάνουν πολλές περισσότερες εκφράσεις και προσωπικά πέφτω σε αυτή την κατηγορία. Συνοδεύω σχεδόν κάθε έξη που λέω ή που δεν λέω με μία έκφραση από το μέτωπό μου και κάπως έτσι έχω καταλήξει με πολλές… ΠΟΛΛΕΣ γραμμές σε αυτό το σημείο.

wrinkles ritides metopo coevr

Μπορεί να σκέφτεσαι λοιπόν ότι, αν κάνεις λιγότερες κινήσεις με το μέτωπο ή αν περιορίσεις τις έντονες εκφράσεις θα αποφύγεις το ραντεβού για μπότοξ. Έχεις δίκιο και σωστά σκέφτεσαι αλλά μπορείς; Εγώ δεν μπορώ. Προσπάθησα ακόμα και να βάλω σελοτέιπ στο μέτωπό μου για να νιώθω κάθε του κίνηση και να σταματάω και δεν κατάφερα τίποτα. Επίσης, πόση καταπίεση;! Αν μπορείς ωστόσο να περιορίσεις τις εκφράσεις σου (το κάνει και η Kim, η Kardashian) μπράβο σου και θα σε βοηθήσει. Υπάρχουν όμως και εκφράσεις που κάνουμε όπως το να συνοφρυωνόμαστε ή να ανασηκώνουμε τα φρύδια μας που γίνονται χωρίς να συνοδεύουν κάποιο συναίσθημα. Είναι οι κινήσει που κάνουμε γιατί μπορεί να μην βλέπουμε καλά…

botox metopo

Ναι, το να βάλεις γυαλιά ή το να ανανεώσεις τα γυαλιά σου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς διαχειρίζεσαι τις εκφράσεις του μετώπου σου. Πολύ συχνά κάνουμε εκφράσεις απλά γιατί δεν βλέπουμε σωστά και αν φοράς γυαλιά ή φακούς τσέκαρε με τον γιατρό σου μήπως σου έχει ανέβει η μυωπία, ο αστιγματισμός ή η πρεσβυωπία. Μην ντρέπεσαι, έχω και εγώ. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το μπότοξ είναι αυτό για το οποίο «φωνάζω» κάθε καλοκαίρι: Η αντηλιακή προστασία. Δεν διανοείσαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει. Άκουσέ με και βάζε καθημερινά αντηλιακό. Θα κάνει τεράστια διαφορά που θα δεις άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Αφού έχει κάνει λοιπόν όλα αυτά μπορείς να περάσεις στο mini botox.

Είναι η πολύ μικρή δόση μπότοξ που γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό για να αποτρέψει τη δημιουργία ρυτίδων αλλά όχι, δεν θα κάνει διαφορά στις ήδη υπάρχουσες, βαθιές γραμμές που μπορεί να έχεις. Εκεί θα χρειαστείς κανονικό μπότοξ ή και νήματα. Είναι και οι δύο πολύ καλές λύσεις στο πρόβλημα των ρυτίδων του μετώπου και μάλλον αυτό που θα κάνω και εγώ στο άμεσο μέλλον. Τώρα, αν αναρωτιέσαι για τις κρέμες και τους ορούς. Ναι, μπορούν να βοηθήσουν αλλά τίποτα από αυτά δεν θα εξαφανίσει εντελώς τις ρυτίδες που έχουν δημιουργηθεί και που επιδεινώνονται με κάθε σου έκφραση.

ritides proionta

Με μία επίσκεψη στον δερματολόγο σου μπορείς να συζητήσεις θεραπείες με λέιζερ ή φωτοθεραπεία για να προστατεύσεις το μέτωπό σου αλλά με βεβαιότητα σου λέω πώς, αν θέλεις να αποκτήσεις ένα απόλυτα smooth μέτωπο, ναι το μπότοξ είναι μονόδρομος και δεν πειράζει! Πλέον τα υλικά που χρησιμοποιούν οι ειδικοί είναι ελαφριά, δεν παγώνουν τελείως τις εκφράσεις και μπορούν αν σε κάνουν να δείχνεις νεότερη μέσα σε λίγα λεπτά. Και αυτό μου αρέσει πολύ!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Φοράω διπλή μάσκα στη δουλειά και το δέρμα μου υποφέρει, help!

 


Πηγή