Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Your insta-questions: Τα προϊόντα που βάζω κάνουν «μακαρόνια» στο δέρμα μου. Τι συμβαίνει;

Αν μπήκες σε αυτό το άρθρο με απορία να μάθεις τι ακριβώς είναι το «μακαρόνι» στο οποίο αναφέρεται η αναγνώστριά μας έκανες πολύ καλά! Άλλοι λέμε ότι τα skincare προϊόντα δημιουργούν «μακαρόνια», άλλοι «ξεφλουδίσματα» και άλλοι απλά λένε ότι τα skincare προϊόντα κάνουν κάτι σαν φιλμ. Όλα είναι το ίδιο πράγμα, η συσσώρευση των προϊόντων στην επιφάνεια της επιδερμίδας, η αντίδραση μεταξύ τους και η δημιουργία ινών. Όχι, δεν είναι κάτι το απίθανα σοβαρό ή επικίνδυνο, απλά μπορεί να σημαίνει ότι τα προϊόντα σου μένουν μόνο στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δεν εισχωρούν ώστε να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Αφενός πρέπει να τσεκάρεις με τον δερματολόγο σου ότι χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τη δική σου επιδερμίδα. Μπορεί να μην χρειάζεται όλα αυτά που του δίνεις και να τα… «αρνείται». Αν τη ρουτίνα σου την έχει επιληφθεί κάποιος δερματολόγος ή αισθητικό τότε μπορεί να συμβαίνουν τα εξής: α) Να μην περιμένεις αρκετά ανάμεσα στις εφαρμογές ή β) Να μην φοράς τα προϊόντα με τη σωστή σειρά. Μπορεί να ισχύουν και τα δύο μαζί αλλά θα σε βοηθήσουμε να λύσεις το μυστήριο παρακάτω. Ας αρχίσουμε με τη σειρά που είναι η πιο εύκολη.

proionta peripoiisi

Ο κανόνας είναι ότι βάζεις τα προϊόντα με τη σειρά από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ. Αν δηλαδή φοράς και κρέμα και essence και ορό και λάδι θα πρέπει να βάλεις πρώτα το essence που είναι το πιο ελαφρύ, να περάσεις στον ορό που είναι λίγο πιο βαρύς, στην κρέμα που είναι πολύ πιο βαριά και τελευταίο να βάλεις το πιο βαρύ από όλα, το λάδι. Αν χαλάσεις τη σειρά, το δέρμα σου δεν θα καταφέρει να απορροφήσει τα προϊόντα και έτσι, αυτά θα μείνουν στην επιφάνειά του δημιουργώντας «μακαρόνια». Και πες ότι τα βάζεις λοιπόν με τη σειρά… Περιμένεις αρκετά ανάμεσα στις εφαρμογές;

oros peripoiisi

Ξέρουμε ότι –κυρίως το βράδυ- βιάζεσαι να πέσεις για ύπνο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις όλα τα προϊόντα σου σχεδόν ταυτόχρονα. Πρέπει να περιμένεις λίγο να απορροφηθεί το ένα έτσι ώστε να μπορέσει το επόμενο να εισχωρήσει σωστά στην επιδερμίδα σου. Όχι, δεν χρειάζεται να κάθεσαι με τις ώρες… Ένα λεπτό για το κάθε ένα αρκεί και ναι, πρέπει να το αφιερώσεις στο κάθε βήμα, ακόμα και αν φαίνεται μία αιωνιότητα όταν νυστάζεις ή όταν βιάζεσαι. Αν λοιπόν βάλεις τα προϊόντα σου με τη σωστή σειρά και περιμένεις ανάμεσα στις εφαρμογές αρκετά, τότε το δέρμα σου θα απορροφήσει όλη την καλοσύνη τους και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αν τα κάνεις όλα σωστά και πάλι δημιουργούνται «μακαρόνια» μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις ρουτίνα και σε αυτό θα σε βοηθήσει ένας δερματολόγος ή η αισθητικός σου. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είμαστε εμείς εδώ!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Tελικά κάνουν κάτι οι κρέμες για την κυτταρίτιδα; Ποια είναι η καλύτερη;

 


Πηγή