Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: 5+1 απίθανες χρήσεις του ρυζιού που πιθανόν δε γνωρίζατε

Το ρύζι χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική, αλλά και στην περιποίηση της επιδερμίδα καθώς η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη B ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αξιοποιήσετε το ρύζι στην καθημερινότητά σας που αν δεν τους γνωρίζετε, σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

Για να ακονίσετε τις λεπίδες του blender σας

Με την πάροδο του χρόνου, οι λεπίδες του blender ίσως δεν κόβουν όσο όταν το πρωτοαγοράσατε. Μπορείτε όμως να τις κάνετε και πάλι σαν καινούριες απλά χρησιμοποιώντας λίγο ρύζι. Πώς; Απλώς βάλτε λίγη ποσότητα ρυζιού σε στο blender και χτυπήστε το για δύο λεπτά.

Για να ωριμάσουν τα φρούτα πιο γρήγορα

Αρκεί να βάλετε σε ένα σακουλάκι λίγο ρύζι και μέσα σε αυτό το φρούτο που θέλετε να ωριμάσει πιο γρήγορα για να το καταναλώσετε. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε το φρούτο με το ρύζι για τουλάχιστον μία ημέρα.

Για να καθαρίσετε δοχεία και κανάτες με μικρά στόμια

Έχετε κανάτες ή βάζα με πολύ μικρά στόμια και δεν χωράει το χέρι σας για να τα καθαρίσετε; Βάλτε μέσα στο δοχείο νερό, απορρυπαντικό και λίγο ρύζι, ανακινήστε καλά και όλες οι ακαθαρσίες θα καθαρίσουν εύκολα και γρήγορα.

Για να “σώσετε” το βρεγμένο σας κινητό

Εάν βραχεί το κινητό σας, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε. Βάλτε το σε ένα σακουλάκι με ρύζι και αφήστε το για τουλάχιστον 24 ώρες. Το ρύζι θα απορροφήσει την υγρασία και θα σας γλιτώσει από το να αγοράσετε καινούριο.

Αποθηκεύστε τα μαχαίρια σας

Ένας τρόπος για να αποθηκεύσετε τα μαχαίρια της κουζίνας σας είναι να τα βάλετε σε ένα γυάλινο διαφανές ποτήρι γεμισμένο με ρύζι. Εκτός από πολύ πρακτικό είναι και καλαίσθητο.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο

Φτιάξτε ένα rainstick ή όπως το λέμε στα ελληνικά ξύλο της βροχής, με ρύζι και απλά υλικά. Το ξύλο της βροχής είναι ένα παραδοσιακό χιλιανό όργανο, που παίζεται από τους Ινδιάνους Ντιακίτα. Είναι αρχαία κατασκευή, μερικώς γεμάτη με σπόρους, ενώ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις γνωστές σε όλους μας μαράκες. Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 


Πηγή