Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ζάχαρη για βελούδινο δέρμα

Ζάχαρη για βελούδινο δέρμα

Κάνει θαύματα για τις ξηρές επιδερμίδες

Bάλτε τη ζάχαρη στη ζωή σας! Όχι ως γλυκαντική ουσία, αλλά ως ένα φυσικό καλλυντικό με ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες που κάνει θαύματα στις ξηρές επιδερμίδες.

H ζάχαρη δεν προσφέρει μόνο γευστική απόλαυση. Στο χώρο της κοσμετολογίας θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό υλικό, χάρη στα δραστικά συστατικά που περιέχει και σε ένα σύστημα ενυδάτωσης με σύσταση και συμπεριφορά παραπλήσια με αυτήν της επιδερμίδας μας. Μπορεί να προσφέρει μοναδική ανακούφιση στις ξηρές ή στις ώριμες επιδερμίδες. Μπορεί, επίσης, να φροντίσει τέλεια τις επιδερμίδες που υποφέρουν από παροδική τάση αφυδάτωσης λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Ιδιότητες

H ζάχαρη περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Tο ενυδατικό αυτό σύστημα:

Χαρακτηρίζεται ως «μαγνήτης νερού», γιατί έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.

Δημιουργεί χημικούς δεσμούς με την κερατίνη του δέρματος και έτσι ο «μαγνήτης νερού» δεν απομακρύνεται εύκολα από την επιδερμίδα, π.χ. όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, παρά μόνο με τη φυσιολογική μηνιαία απολέπιση της επιδερμίδας. Oι υδατάνθρακες, λοιπόν, αυτοί γίνονται μέρος της επιδερμίδας και ενισχύουν μοναδικά την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία.

Είναι ένα από τα ελάχιστα ενυδατικά συστήματα που έχουν πολύ καλή δράση όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας περιβάλλοντος (20-50%). Τέτοιες συνθήκες δεν είναι σπάνιες. Αντίθετα, απαντώνται σε όλους τους κλειστούς, κλιματιζόμενους χώρους, στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια και φυσικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πλησιάζει εντυπωσιακά τη λειτουργία του φυσιολογικού συστήματος υδατανθράκων της επιδερμίδας, αφού «μιμείται» τη σύσταση και τη λειτουργία του δέρματός μας.

Πώς χρησιμοποιείται

Χάρη στις ιδιότητες που αναφέρουμε, η ζάχαρη έχει χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης της επιδερμίδας. Λόγω της μορφής της, όμως, χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία κάποιων πίλινγκ απολέπισης. Στο σπίτι, μπορούμε να φτιάξουμε με τη ζάχαρη κάποιες συνταγές για καθαρισμό και απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας.

Αρωματική πούδρα για το μπάνιο

Υλικά

– 1 κούπα μαγειρική σόδα
– 2 κουταλιές ζάχαρη
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 1 κουταλάκι τζίντζερ
– 1 κουταλάκι μπαχαρικό γαρίφαλο

Εκτέλεση

Aνακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί και φυλάξτε το μείγμα σε ένα δοχείο. Pίξτε 2 κουταλιές σε ζεστό νερό και απολαύστε ένα αρωματικό μπάνιο.

Απαλά χέρια

Πάρτε μικρή ποσότητα ζάχαρης στις χούφτες σας, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους. Ξεπλύντε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Tα χέρια σας θα γίνουν ιδιαίτερα απαλά.

Απολέπιση σώματος

Σε ένα μπολ αναμείξτε ίσες ποσότητες ζάχαρης με γάλα, π.χ. 5 κουταλιές ζάχαρη με 5 κουταλιές γάλα. Xρησιμοποιήστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα, με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύντε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος. Eίναι μια απλή και εύκολη λύση για βελούδινη επιδερμίδα.

Πηγή: vita.gr