Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024

Ποια είναι τα οφέλη της μπανάνας για τις θηλάζουσες μητέρες; (vid)

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική και την περίοδο του θηλασμού. Η θηλάζουσα μητέρα πρέπει να τρέφεται σωστά και επαρκώς, καθώς μέσω των τροφών που καταναλώνει καθημερινά προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τόσο η ίδια, όσο και το μωρό.

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Είναι παντός καιρού και εποχής και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ποια είναι όμως τα οφέλη της μπανάνας την περίοδο του θηλασμού;

Δίνει στη θηλάζουσα μητέρα όλη την ενέργεια που χρειάζεται

Η θηλάζουσα μητέρα, λόγω του θηλασμού, χρειάζεται περίπου 500 με 600 παραπάνω θερμίδες την ημέρα. Οι μπανάνες βοηθού στην πρόσληψη αυτών των παραπάνω θερμίδων, καθώς μία μεσαία μπανάνα 109kcal.

Προσφέρει στη μαμά και το μωρό πληθώρα θρεπτικών συστατικών

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία τόσο της μαμάς, όσο και του μωρού.

Βοηθάει τη νέα μητέρα να χάσει βάρος

Η μπανάνα μπορεί να σας κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα σε σχέση με άλλα φρούτα ή σνακ και η κατανάλωσή της μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η μπανάνα είναι πηγή βιταμίνης C και B6, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μέσω του μητρικού γάλακτος, τα θρεπτικά αυτά συστατικά περνούν από τη μητέρα και στο μωρό.

Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τη μπανάνα στη διατροφή σας;

Εκτός από σκέτη, μπορείτε να αξιοποιήσετε την μπανάνα σε πληθώρα συνταγών για νόστιμα και θρεπτικά σνακ.

Smoothie με μπανάνα

Pancakes με μπανάνα

Βanana Bread


Πηγή