Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας μετά τον τοκετό

Οι περισσότερες νέες μαμάδες νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους μετά τον τοκετό και η πίεση που νιώθουν βλέποντας τα πρωτοσέλιδα για διάσημες γυναίκες που επανήλθαν στα κιλά πριν την εγκυμοσύνη τους ή το τέλειο κορμί, μόνο κακό του κάνει.

Οι πιο πολλές από αυτές πιστεύουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν στη φόρμα που είχαν πριν την εγκυμοσύνη όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να στρεσάρουν τον εαυτό τους.

Αν λοιπόν ανήκεις και εσύ που διαβάζεις τώρα σε αυτή την κατηγορία των μαμάδων που πιστεύει ότι θα πρέπει να χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και να γίνει πιο fit από ποτέ, δες τι πραγματικά πρέπει να κάνεις και πώς πραγματικά πρέπει να νιώθεις για το σώμα σου.

Δεν θα είσαι η ίδια και αυτό είναι ok!

Έχεις ένα ή περισσότερα υπέροχα παιδιά. Και ξέρεις γιατί; Γιατί το σώμα σου τα δημιούργησε, τα ανέθρεψε και τα γέννησε. Μην εστιάζεις λοιπόν στα κιλά σου, στο κορμί σου και τις ραγάδες σου. Εστίασε στο μωρό σου και τα παιδιά σου. Δες το χαμόγελό τους. Την ευτυχία τους. Κάθε κιλό, κάθε ραγάδα και κάθε αλλαγή στο σώμα σου δεν συγκρίνεται με το μικρό πλάσμα που δημιούργησες.

Μην επηρεάζεσαι από τα social media

Πραγματικά αυτό θες; Αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένη; Ένα τέλειο κορμί; Ένα καλογυμνασμένο κορμί; Κάποιες από τις διάσημες που ακολουθείς ίσως να έχουν ρετουσάρει τη φωτογραφία τους πριν δημοσιεύσουν, κάποιες άλλες πάλι απλά ακολουθούν μια στερητική διατροφή και ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής, γιατί αυτό τις κάνει ευτυχισμένες. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους; Δείξε σεβασμό στο σώμα σου και αγάπησέ το. Αν θες να χάσεις κιλά κάντο γιατί πραγματικά θα το θες και όχι επειδή το έκανε και η διάσημη σταρ που λατρεύεις.

Αποδέξου το σώμα σου

Δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να θες μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, αλλά δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το σώμα των άλλων. Είναι κατανοητό να θες να κάνεις κάποιες αλλαγές, αλλαγές όμως που το σώμα σου θα τις αποδεχτεί. Μην το στρεσάρεις. Αγάπησέ το. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και τις αντοχές σου.

Δεν είσαι μόνη

Δεν θα σου προτείνουμε να μείνεις με τα κιλά που πήρες, ούτε θα σου προτείνουμε όμως να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική, που μόνο κακό θα σου κάνουν τελικά.

Υπάρχουν γυναίκες με χαλαρό δέρμα, γυναίκες που το κορμί τους είναι υπέροχο ακόμη και με την κυτταρίτιδα και τη χαλαρότητα που έχουν. Αν πραγματικά θες να αλλάξεις το σώμα σου κάντο γιατί εσύ πραγματικά το θες και όχι επειδή αυτό επιτάσσει η σκληρή κοινωνία.


Πηγή