Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Είσαι single; 4 τρόποι με τους οποίους τα social media δεν σε αφήνουν να κάνεις σχέση

Το έχεις φαντάζομαι αντιληφθεί ότι τα social media αυτή τη στιγμή γνωρίζουν την απόλυτη αποθέωσή τους, μιας και τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα έχουμε ανάγκη ακόμα και για τις πιο απλές λειτουργίες της καθημερινότητας. Μία από αυτές φυσικά είναι το φλερτ και οι γνωριμίες. Με ένα δεύτερο lokdown σε ισχύ εδώ και λίγες ώρες, με τα μαγαζιά κλειστά και τη ζωή μας για ακόμη μία φορά στο… pause, η μοναδική μας διέξοδος είναι φυσικά οι αγαπημένες μας πλατφόρμες, μέσω των οποίων μοιραζόμαστε σκέψεις και εμπειρίες σχετικά με την αρκετά σκληρή πραγματικότητα. Ο χειρισμός βέβαια των social media δεν είναι κάτι δύσκολο. Δύσκολο είναι να ξέρεις να τα χειριστείς σωστά. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες οι οποίες θέλουν να κάνουν σχέση, κάνουν μερικά πολύ βασικά λάθη, με αποτέλεσμα τελικά να μένουν μόνες. Δες τα παρακάτω:

1. Είσαι επιθετική: Προφανώς και θα στηρίξεις τις γυναίκες και δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και συγκινητικό από την αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτομάτως θα πρέπει να επιτίθεσαι στους άντρες με την πρώτη ευκαιρία και να ξετυλίγεις ένα μανιφέστο μίσους και παραλογισμού. Υπάρχουν καλοί και κακοί άντρες, όπως επίσης και γυναίκες. Με τη μόνη διαφορά ότι η συνεχόμενη επίθεσή σου στο αντίθετο φύλο, πιθανότατα να μην αρέσει και σε άντρες με τους οποίους θα ήθελες να έχεις επαφές. Σκέψου το!

2. Σταμάτα τις selfies: Eιδικά αν είσαι πάνω από 18 ετών! Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένα το νέο σου κραγιόν το οποίο επιδεικνύεις με φόντο το… ΤΙΠΟΤΑ; Βγάλε ένα ωραίο τοπίο. Ένα σκυλάκι που έκανε κάτι! Ένα φαγητό που έφτιαξες, έστω. Το να κάτσεις να αυτοφωτογραφηθείς και μετά να ανεβάσεις τη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram, είναι… πώς να στο πούμε ευγενικά: Απλά αχρείαστο. Ειδικά αν αυτό γίνεται με μεγάλη συχνότητα. Επίσης, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος σε κάθε σου έξοδο να ενημερώνεις για το πού βρίσκεσαι και με ποιον. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο πιο σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπέροχη και ενδιαφέρουσα, ακόμα και χωρίς… selfies!

3. Μετά τις selfies, όπου ποζάρεις συγκλονιστική και απαστράπτουσα πάμε στο ακριβώς αντίθετο. Αλήθεια γιατί να βάλεις ένα status στο οποίο θα εξηγείς πόσο άσχημα νιώθεις που έχεις πυρετούλι ή θα μας ενημερώνεις για το ράγισμα του αστραγάλου σου ή την κύστη κόκκυγα που έβγαλες, με την απαραίτητη φωτογραφία από το νοσοκομείο με τον ορό, για παράδειγμα. Hellooooooo… Υποτίθεται ότι πονάς και νιώθεις δυσάρεστα, γιατί θα πρέπει να το μοιραστείς και μάλιστα δημόσια; Κάποια πράγματα καλό θα είναι να παραμένουν ιδιωτικά. Τι λες κι εσύ; 

4. Kαι ας κλείσουμε με το πιο βασικό από όλα: Αν είσαι τόσο έντονη στα social media, και αφήνεις τον κόσμο να σε γνωρίσει και από την καλή κι απ’ την ανάποδη, για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε γνωρίσει και από κοντά; Ξέρει ήδη πού μένεις, τι δουλειά κάνεις, αν έχεις γάτα ή σκύλο, αν γυμνάζεσαι ή αν έχεις για χόμπι την κηπουρική. Επίσης ξέρεις πού βγαίνεις, τι μουσική ακούς, και με ποιους κάνεις παρέα. Οπότε πραγματικά, ακόμα κι αν αρέσεις σε κάποιον, μάλλον θα βαριέται όχι μόνο να σε γνωρίσει αλλά ακόμα και να σου μιλήσει. 


Πηγή