Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αντιδράσεις παιδιών που κάνουν για πρώτη φορά τρύπες στα αυτιά (vid)

Ξέρουμε ότι αρκετές μαμάδες είναι αρκετά αντίθετες στο τρύπημα των αυτιών -ειδικά σε πάρα πολύ μικρή ηλικία- αλλά υπάρχουν και εκείνες οι μαμάδες που θέλουν τα κοσμούν τα χαριτωμένα αυτάκια των παιδιών τους, μικρά γυαλιστερά σκουλαρικάκια.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τα περισσότερα από τα παιδιά δεν είναι σε αρκετά μικρή ηλικία και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ζητήσει μόνα τους να κάνουν τρύπες στα αυτιά. Μάλιστα, κάποια από αυτά κάνουν τη δεύτερη τρυπούλα.

Πώς είναι οι αντιδράσεις τους; Κάποιες ξεκαρδιστικές, κάποιες χαριτωμένες, κάποιες ίσως να σας κάνουν να θέλετε να πάρετε το παιδί που κάνει τρύπες στην αγκαλιά σας για να το παρηγορήσετε.

Τι αναφέρει η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία σχετικά με το baby piercing

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι το baby piercing κρύβει κινδύνους για ένα παιδί.

Ας δούμε, ποιοι είναι αυτοί και τι πρέπει να έχουν κατά νου:

  • Το piercing χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τα κοριτσάκια σας είναι μικρά για να μπορούν να το κάνουν μόνες τους. Οπότε, θα πρέπει να το φροντίζετε εσείς και να μην αμελείτε να κάνετε όσα χρειάζονται
  • Θα πρέπει να ενημερώσετε πρώτα τον παιδίατρο για την απόφασή σας να τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει σχετικά.
  • Θα πρέπει να ξέρετε ότι το piercing κρύβει κινδύνους, όπως το παιδί να είναι αλλεργικό ή να μολυνθεί και να χρειαστεί να πάρει αντιβίωση. Σκεφτείτε, αν αξίζει τον κόπο.
  • Το τρύπημα πονάει. Σκεφτείτε, λοιπόν, αν επίσης αξίζει τον κόπο να υποβάλλετε το παιδί σε μια τέτοια επώδυνη διαδικασία
  • Θα πρέπει να είστε σίγουρες για τον επαγγελματία που θα κάνει το piercing και να του έχετε εμπιστοσύνη ότι πράγματι ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής. Γιατί έχετε υπόψη σας, πως αν το πιστολάκι δεν έχει αποστειρωθεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης.
  • Το παιδί σας είναι εκτεθειμένο σε τραυματισμούς. Το σκουλαρίκι μπορεί να μπλεχτεί ή να πιαστεί κάπου ή να του το τραβήξει κάποιο άλλο παιδάκι, με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποιος τραυματισμούς. Εξάλλου, αν είναι μικρό το παιδί, δεν είναι σε θέση να προστατευτεί ούτε θα έχει το μυαλό του την ώρα του παιγνιδιού, στο σκουλαρίκι και μήπως του πιαστεί κάπου.
  • Να έχετε κατά νου ότι τα σκουλαρίκια θα πρέπει να είναι από καθαρό χρυσό ή ατσάλι. Οποιοδήποτε άλλο υλικό, όπως τα επίχρυσα, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στο παιδί.

Πηγή