Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αποκριάτικο smoothie εμπνευσμένο από τον Hulk – Πώς θα το φτιάξετε

Πώς οι Απόκριες μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σας σύμμαχος στη διατροφή των παιδιών σας; Εύκολα και χωρίς κόπο.

Σίγουρα οι περισσότεροι γονείς, με τον κορονοϊό να καραδοκεί στην κυριολεξία έξω από την πόρτα -πόσο μάλλον τώρα που νοσηλεύονται βρέφη και παιδιά- θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό των παιδιών τους, μέσα από τη διατροφή. Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά δεν τρώνε κάποια φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά; Τότε η βοήθεια έρχεται από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών ή τις αγαπημένες τους γιορτές.

Στην προκειμένη περίπτωση η βοήθεια για το σούπερ πράσινο smoothie έρχεται από τον αγαπημένο μας Hulk και τις Απόκριες.

Τα οφέλη των συστατικών στην υγεία των παιδιών:

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Νερό καρύδας: Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν και προστατεύουν τον οργανισμό. Πολλά παιδιά υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα για να την αντιμετωπίσουν. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η κατανάλωσή συμβάλλει τόσο στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, όσο και στην αντιμετώπισή της.

Κανέλα: Η κανέλα μεταξύ άλλων έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Μπανάνες: Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, το άτομο νιώθει αδυναμία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρείται από κράμπες.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες. Επίσης, δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερίνη, γλουτένη, ζάχαρη και αλάτι.

Σπόρους chia: Είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, α-λινολενικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Υλικά για το smoothie του Hulk

  • 1 κούπα baby σπανάκι
  • 2 παγωμένες μπανάνες
  • 2 παγάκια
  • 1/4 κ.τ.γ κανέλα
  • 1/4 κούπας νερό καρύδας

για την κρέμα:

  • 1/4 κούπας blackberries
  • 1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.τ.γ σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
  • 1/4 κούπας σπόρους τσία

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί. Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών σας.


Πηγή