Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αυτές οι δίδυμες έγιναν οι νεότερες προγραμματίστριες της Microsoft

Οι δίδυμες Zara Khan και Zenubia Khan από το Πακιστάν έγιναν οι νεότερες προγραμματίστριες της Microsoft Power Platform σε ηλικία μόλις 10 ετών !

Ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η διάκριση, μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ως γεγονός ειδικά όταν επιτυγχάνεται από παιδιά Δημοτικού.

Οι δίδυμες μέχρι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο. Μάλιστα μέχρι την ηλικία των 8 ετών δεν είχαν πρόσβαση σε κινητά ή σε laptops!

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας όμως, άρχισαν να παρακολουθούν τον πατέρα τους, ο οποίος εργάζεται στον κλάδο της τεχνολογίας και σιγά σιγά εκδήλωσαν  ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό. Ξεκίνησαν λοιπόν να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο και να βλέπουν σχετικά βίντεο προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις.

Στην ουσία, τα 10χρονα κορίτσια έμαθαν βασικό προγραμματισμό και απέκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για αυτή την πιστοποίηση, μόνα τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο τους. Σημαντική ήταν και η συμβολή του μπαμπά τους, ο οποίος τα καθοδήγησε και τα προέτρεψε στο τέλος να προετοιμαστούν για την Power Platform της Microoft.  

Σύμφωνα με το techjuice.pk οι δίδυμες μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, κατέπληξαν τους πάντες. Πέρασαν το τεστ και έγιναν οι πρώτες δίδυμες προγραμματίστριες της Power Platform στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο τίτλος αυτός δίνεται από την εταιρεία σε όσους θεωρούνται «γκουρού» του προγραμματισμού ανοίγοντας το δρόμο για καριέρα στο χώρο της πληροφορικής. Αν και δεν απαιτείται εμπειρία για την απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία, το διαδίκτυο, το cloud computing και την ανάλυση δεδομένων.

H πιο νέα επαγγελματίας της Microsoft

φώτο:en.wikipedia.org

Η πρώτη νεότερη πιστοποιημένη επαγγελματίας της Microsoft ήταν η Arfa Karim. Γεννημένη κι αυτή στο Πακιστάν, η Arfa Karim ήταν μόλις εννέα ετών όταν έγινε η νεότερη Microsoft Certified Professional (MCP) στον κόσμο. Δυστυχώς η καριέρα της δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει , καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 16 ετών μετά από επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς.




Πηγή