Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αυτές οι τροφές μειώνουν την πείνα και σας βοηθούν να χάσετε βάρος (vid)

Όσοι έχουν κάνει δίαιτα, εκείνο που θυμούνται έντονα είναι το βασανιστικό αίσθημα πείνας.

Ακόμα και τα πέντε γεύματα που οι περισσότερες δίαιτες προβλέπουν, δεν είναι αρκετά να καταπολεμήσουν την συνεχή επιθυμία για φαγητό, έστω και όταν δεν πεινάτε πραγματικά. 

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που μπορούν να περιορίσουν την πείνα και να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, ενισχύοντας έτσι την απώλεια κιλών. 

Ποιες είναι αυτές:

Σπανάκι

Το σπανάκι αυξάνει το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης. Αυτή η ορμόνη ελέγχει την αίσθηση της πείνας κάνοντας σας να νιώθετε χορτάτοι.

Βρώμη

Αν ψάχνετε ένα υγιεινό γεύμα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, σκεφτείτε το πλιγούρι βρώμης. Έχει πολλές ίνες και παράλληλα καταπολεμά το αίσθημα της πείνας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ διευκολύνει την απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Metabolism. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ζεστό νερό με τζίντζερ μετά το πρωινό τους γεύμα ένιωθαν πιο χορτάτοι μέσα στην ημέρα κι έτσι λάμβαναν συνολικά μικρότερο αριθμό θερμίδων από τα γεύματά τους.

Μαύρη σοκολάτα

Λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η σοκολάτα συμπεριφέρεται σαν πρεβιοτικό που ευνοεί την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο. Τα «καλά» βακτήρια βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, υποστηρίζοντας έναν υγιή μεταβολισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες άλλες τροφές και ροφήματα μειώνουν την πείνα: 

 


Πηγή