Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Αυτή η μαμά διαβάζει βιβλίο στην κόρη της ακόμα και στο μαιευτήριο

Το βιβλίο μορφώνει, βελτιώνει την κριτική και την αντίληψη, ακονίζει το μυαλό. Παράλληλα βοηθά το παιδί της μικρής ηλικίας να μάθει να διαβάζει και να νιώθει πως και αυτό αρχίζει και συμμετέχει με τον δικό του τρόπο τον κόσμο των μεγάλων.

Το βιβλίο φτιάχνει πρότυπα, μέσα από τους ήρωες με τους οποίους ταυτίζεται το παιδί, το μαθαίνει για τη διαφορετικότητα ως κάτι φυσιολογικό, το διδάσκει με έναν ευχάριστο τρόπο.

Το βιβλίο προσφέρει απόλαυση, ηρεμία και χαλάρωση.

Για να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα πρέπει σύμφωνα με την Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα « να εντρυφήσει από τα μικρά του χρόνια, σε βιβλία που είναι για την ηλικία του και με ευχάριστο τρόπο να τα «ρουφήξει». Αν γίνεται με πίεση γιατί το λένε οι γονείς ή γιατί «έτσι κάνουν τα καλά παιδιά», το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο ή και αν ακόμα το παιδί διαβάζει, θα το κάνει καταναγκαστικά και για να ευχαριστήσει τους άλλους που σημαίνει ότι δεν θα εισπράξει το ίδιο όφελος».

Της ίδιας άποψης είναι και αυτή η μαμά η οποία πιστεύει ότι « η ανάγνωση προσφέρει άνεση και οικειότητα στα παιδιά, ειδικά κατά τη διάρκεια των μεταβάσεων».

Όταν λοιπόν γέννησε το δεύτερο παιδί της κι ενώ ακόμα ήταν στο μαιευτήριο, άρχισε να διαβάζει στη μεγάλη της κόρη ενώ το νεογέννητο κοιμόταν.

Η συνήθεια αυτή συνεχίζεται και στις δύο κόρες της ελπίζοντας ότι η αγάπη για τα βιβλία θα τις συντροφεύει και στην ενήλικη ζωή τους.


Πηγή