Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μάθουν τα παιδιά πρόσθεση και αφαίρεση

Τα Μαθηματικά είναι ένα βασικό μάθημα το οποίο διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Το πρώτο βήμα είναι η εκμάθηση αριθμών. Τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν να μετρούν από το ένα μέχρι το δέκα κι έπειτα και περισσότερο.

Αφού έχουν κατανοήσει και τη σημασία των αριθμών με την έννοια της ποσότητας, σταδιακά αρχίζουν να μαθαίνουν να προσθέτουν και να αφαιρούν. Ο πιο απλός τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά σε αυτήν τη διαδικασία είναι μέσα από απλά παραδείγματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, έχουμε δύο μπάλες στα χέρια μας. Αν μας φύγει η μία, πόσες θα έχουμε;

Ένας ακόμα διασκεδαστικός τρόπος είναι αυτός που είδαμε σε ένα βίντεο στο κανάλι The Dad Lab. Δημιουργός του καναλιού είναι ο Surgei, ένας μπαμπάς δύο αγοριών ο οποίος μέσα από βίντεο δίνει ιδέες για εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

O Surgei λοιπόν έκανε το εξής. Χρησιμοποίησε δύο πλαστικά γάντια τα οποία γέμισε με ρύζι. Τα γάντια παίρνουν το ρόλο των δαχτύλων και βοηθούν τα παιδιά να μετρούν, να προσθέτουν και να αφαιρούν.

Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε το κι εσείς.


Πηγή