Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βγάζουν τα παιδιά σας «γλώσσα»; Τρόποι για να διαχειριστείτε την κατάσταση

Έχετε πρόβλημα με τα παιδιά σας που στην κυριολεξία βγάζουν γλώσσα σε ο,τι και αν λέτε; Χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία τους, είναι σημαντικό να μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση αμέσως, ώστε τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι το να αντιμιλούν δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευγενικό.

Ορίστε μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν

Κατανοήστε το γιατί το κάνουν

Το πρώτο βήμα για να διαχειριστείτε τη «γλώσσα» του παιδιού σας είναι να ανακαλύψετε το λόγο που το κάνει. Νιώθουν ενοχλημένα; Πιεσμένα; Πεινάνε; Είδαν να το κάνει κάποιος φίλος τους όλο αυτό;Από τη στιγμή που γνωρίζεις το λόγο που το παιδί σου, σου βγάζει γλώσσα μπορείς να σκεφτείς το πώς μπορείς να το βοηθήσεις.

Συζητήστε το

Αν όλη αυτή η κατάσταση τείνει να γίνει μεγάλο πρόβλημα στο σπίτι σας, μη φοβάστε να καθίσετε κάτω και να το συζητήσετε με το παιδί σας. Πείτε τους τι περιμένετε από εκείνα, ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε όλα αυτά και τον τρόπο που θα μιλάνε. Δείξτε τους το πόσο σημαντικό είναι για εσάς. Μην το κουβεντιάσετε τη στιγμή που το παιδί σας θα έχει νεύρα, αφήστε να καταλαγιάσουν τα πνεύμα τα και συζητήστε όταν θα είστε και οι δύο ήρεμοι.

Θέστε συνέπειες

Αν το παιδί σας, συνεχίζει να σας βγάζει γλώσσα, μη φοβάστε να θέσετε συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες μπορούν να σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε όλο αυτό και να παρακινήσει το παιδί σας να σας ακούσει. Απαγορεύστε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και βάλτε του να κάνει αρκετές μικροδουλειές στο σπίτι. Πείτε τους ότι αν συνεχίσουν να μιλούν άσχημα, θα συνεχίσετε να αυξάνετε τις συνέπειες, κάτι που σίγουρα θα το παρακινήσει να μιλά πιο όμορφα.

Δώστε τους το δικό τους χώρο

Αν τα παιδιά σας μεγαλώνουν, ίσως να αντιμιλούν μόνο και μόνο επειδή θέλουν την ανεξαρτησία τους ή επειδή οι ορμόνες τους δεν ελέγχονται. Αν και το να αντιμιλάς και να βγάζεις γλώσσα, δεν είναι αποδεκτό σε καμία ηλικία, ίσως να θέλετε να δώσετε στο παιδί σας λίγο χρόνο για να για να ηρεμήσει και να ελέγξει τα συναισθήματά του. Το να του δώσετε λίγο χώρο, θα σας βοηθήσει να το προσεγγίσετε εκ νέου, ελπίζοντας ότι θα είναι έτοιμο να σας μιλήσει πιο ήρεμα.

Μην του βγάζετε και εσείς γλώσσα

Μην νιώθετε ότι είστε υποχρεωμένοι να εξηγείτε κάθε φορά τις αποφάσεις σας, όταν το παιδί σας, σας αντιμιλά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας, σας βγάζει γλώσσα είναι μένετε σιωπηλοί καθώς αν με το να μην το αφήσετε αυτό να περάσει έτσι, ίσως οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις και μεγαλύτερους καυγάδες.


Πηγή