Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βερίκοκα στην εγκυμοσύνη – Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία της εγκύου

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική στην εγκυμοσύνη. Εξασφαλίζει την υγεία της εγκύου αλλά και τη σωστή ανάπτυξη του μωρού.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι βασικά για την ισορροπημένη διατροφή και το καλοκαίρι η ποικιλία αυτών, είναι μεγάλη. Τα βερίκοκα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και τα ευχάριστα νέα για όσες είστε μανούλες είναι ότι θεωρούνται πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό της εγκύου.

To βερίκοκο είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Το κάθε ένα ζυγίζει περίπου 35 γραμμάρια και τα 100 γραμμάρια περιέχουν:

  • 48 θερμίδες
  • 0.38 gr λίπους
  • 11 gr υδατάνθρακες
  • 3 mg ασβέστιο
  • 0.39 mg σίδηρο
  • 10 mg μαγνήσιο
  • 259 mg κάλιο
  • 23 mg φωσφόρου

Τα οφέλη του βερίκοκου στον οργανισμό:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την όραση του μωρού
2. Διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε σταθερά επίπεδα
3. Βοηθάει στην ανάπτυξη των ιστών του εμβρύου
4. Δίνει ενέργεια στη μέλλουσα μαμά η οποία είναι απαραίτητη την περίοδο της εγκυμοσύνης

Φρέσκα ή αποξηραμένα βερίκοκα;

Μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και τα δύο, με μέτρο φυσικά. Τα αποξηραμένα βερίκοκα δεν χάνουν τις ωφέλιμες ιδιότητές τους και μπορείτε να τα βρείτε στο εμπόριο ανεξαρτήτου εποχής. Το καλοκαίρι πάντως, τα φρέσκα βερίκοκα είναι σίγουρα πιο δροσιστικά.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή