Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βρέφος 4 μηνών: Τι να περιμένετε αυτόν τον μήνα

Το βρεφος σας έγινε 4 μηνών. Αυτός ειναι ο μήνας της ανακάλυψης. Ερευνά, ψάχνει και ανακαλύπτει.

Το μωράκι σας τώρα μπορεί και απλώνει τα χεράκια του για να πιάσει κάτι με τη δική σας βοήθεια. Αναγνωρίζει τα οικεία του πρόσωπα, ενω πλέον χαμογελάει και βγάζει μικρές κραυγές όταν είναι ευχαριστημένο. Επίσης βλέπει καλύτερα και πιο μακριά.

Το μωρό μπορεί πλέον να βάζει δύναμη στα χέρια. Επίσης στηρίζεται στους αγκώνες. Αλλάζει με ευκολία πλευρό όταν κοιμάται ή όταν είναι ξύπνιο. Κάθεται αρκετή ώρα στο ριλάξ για να παίξει, του αρέσουν τα χρωματιστά παιχνίδια που κρατάει στα χέρια, τα οποία δεν παραλείπει να βάλει στο στόμα.

Πλέον τα χέρια του μπλέκονται, τραβάει τα ρούχα για να καλύψει το πρόσωπό του, και μπορει και να κοιμηθεί για περισσότερες ώρες συνέχεια.
Ηρθε η ώρα που «ρολάρει» και από τις δύο πλευρές όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα. Έτσι θα μάθει ότι και αυτός είναι ένας τρόπος να φτάνει κάτι.

Κάντε αστεία με το μωρό σας, βγάλτε του τη γλώσσα, χορέψτε στο δωμάτιο και προσπαθήστε να το κάνετε να γελάσει. Αν το μωρό σας είναι ντροπαλό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο να συνηθίσει νέους ανθρώπους ή μια νέα κατάσταση. Αυτός είναι ο μήνας που γελάει πολύ όταν παίζετε. Γελάστε του κι εσείς!

 


Πηγή