Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δέκα παιδικές μάσκες με σχέδια – Τα παιδιά θα τις φορούν χωρίς γκρίνια

Η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο θα γίνει φέτος με διαφορετικές συνθήκες και με σήμα κατατεθέν τη μάσκα.

Η χρήση της είναι υποχρεωτική και οι γονείς οφείλουν να προετοιμάσουν έγκαιρα τα παιδιά τους για τον τρόπο που πρέπει να τη φορούν ώστε να είναι αποτελεσματική.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της από τα μικρά παιδιά έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κατά τη συνέντευξη τύπου για τη λειτουργία των σχολείων.

Όπως είπε, η υφασμάτινη μάσκα είναι σαφώς αυτή η οποία συνιστάται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές. ‘Εχουν δοθεί οι προδιαγραφές για την συγκεκριμένη μάσκα, η οποία θα είναι δύο μεγεθών, πιο μικρή μάσκα για τα μικρά παιδιά ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και πιο μεγάλη για τους μεγαλύτερους μαθητές. Ως γνωστόν θα διανεμηθούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ποιότητα μάσκας

Η μάσκα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων και το ύφασμα καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση, αλλά με λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι ανεκτή από το παιδί αλλά και αποτελεσματική.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλών ειδών μάσκες που δεν επιτρέπουν στον αέρα να διαφεύγει και οι οποίες είναι άκρως ακατάλληλες για ένα παιδί.

Οι γονείς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα πρέπει να το μυήσουν στους κανόνες της σωστής χρήσης μάσκας, υπενθυμίζοντάς του την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Εάν ανησυχείτε ότι το μικρό κυρίως παιδί σας, δεν θα θέλει να φορέσει μάσκα πόσο μάλλον αυτή που θα του δώσουν στο σχολείο, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σε διάφορα χρώματα και σχέδια ώστε να φαντάζει στα μάτια του παιδιού πιο ελκυστική.

Για να σας βοηθήσουμε βρήκαμε στο διαδίκτυο ορισμένες ιδέες και σας τις παρουσιάζουμε στην gallery που ακολουθεί:

πηγή φωτογραφιών: Instagram@#childrenfacemask


Πηγή