Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Δίδυμα: Γιατί το μεταξύ τους δέσιμο είναι τόσο ιδιαίτερο;

Όσοι από εσάς έχετε δίδυμα παιδιά ή δίδυμο αδερφό ή αδερφή γνωρίζετε πολύ καλά ότι η σχέση μεταξύ διδύμων είναι κάτι παραπάνω από αδερφική. Τα δίδυμα γεννιούνται μαζί, ανακαλύπτουν τον κόσμο μαζί, μεγαλώνουν μαζί και μοιράζονται κοινές εμπειρίες και βιώματα. Ο ένας είναι ο καλύτερος φίλος του άλλου και μοιράζονται τα πάντα, τους ίδιους γονείς, την ίδια ημέρα γενεθλίων ακόμα και την ίδια μήτρα πριν καν έρθουν στον κόσμο.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τη σχέση των διδύμων τόσο ιδιαίτερη;

Τα δίδυμα αισθάνονται το ένα το άλλο

Αν και δεν έχει αποδειχθεί, πολλά δίδυμα ισχυρίζονται ότι έχουν έναν ιδιαίτερο ένστικτο σε ό,τι αφορά τον δίδυμο αδερφό τους. Είναι κάποιο είδος έκτης αίσθησης η οποία κάνει το ένα να αισθάνεται πράγματα που νιώθει το δίδυμο αδερφάκι τους, όπως πόνο, λύπη κτλ. Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, όταν κάποια δίδυμα ρωτήθηκαν εάν συναισθάνονται ό,τι νιώθει ο αδερφός ή αδερφή τους, σχεδόν το 40% απάντησε θετικά.

Είναι οικογένεια μέσα στην οικογένεια

Τα δίδυμα μεγαλώνουν το ένα δίπλα στο άλλο, παίζουν μαζί και μαζί ανακαλύπτουν τον κόσμο. Είναι επομένως πολύ πιθανό μεγαλώνοντας να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και να έχουν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας ακόμα και μέσα στο ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον.

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Δίδυμα που είναι του ίδιου φύλου και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, είναι πιθανό να είναι ακόμα πιο δεμένα μεταξύ τους. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα περιστατικά διδύμων που εκμεταλλεύονται αυτήν τους την ομοιότητα για να αλλάξουν θέσεις και το ένα παριστάνει ότι είναι το άλλο. Όταν είναι μικρά, η ομοιότητα αυτή τους κάνει ακόμα πιο στενούς συμμάχους στη σκανταλιά και το παιχνίδι.

Τα δίδυμα ζουν περισσότερο

Παρόλο που τα δίδυμα έχουν περισσότερες πιθανότητες θνησιμότητας την περίοδο της εγκυμοσύνης ή αμέσως μετά τον τοκετό, έρευνες αποδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια τα δίδυμα ζουν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό και ειδικά τα μονοζυγωτικά.

Γιορτάζουν μαζί

Από όταν ακόμα είναι μικρά, συνηθίζουν να μοιράζονται τις χαρές και τις γιορτές. Μαζί γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, την αποφοίτησή τους από το σχολείο και κάθε άλλη στιγμή.

Πηγή: Brightside.com


Πηγή