Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δεκατέσσερις υγιεινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Συχνά η απώλεια μερικών κιλών μπορεί να είναι εύκολη ως διαδικασία αρκεί να υιοθετήσετε ορισμένες σωστές διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένες τροφές που σας δίνουν ενέργεια, δεν έχουν πολλές θερμίδες και δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού.

Ποιες είναι αυτές;

Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ως εκ τούτου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην απώλειας βάρους.

Γαλοπούλα

Η άπαχη πρωτεΐνη σάς βοηθά να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Περιέχει αμινοξέα που είναι τα δομικά στοιχεία για τους μυς. Το κοτόπουλο και τα ψάρια είναι επίσης κατάλληλα για τη διατροφή σας.

Σολομός

Οι άπαχες πηγές πρωτεΐνης σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρεις χωρίς να προσθέτετε λίπος στον οργανισμό σας. Ωστόσο, το 50% των γυναικών ηλικίας 18 έως 50 ετών δεν γνωρίζουν εάν παίρνουν επαρκή ποσότητα από αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό.

Γάλα με λίγα λιπαρά

Το γάλα με λίγα λιπαρά είναι ένα από τα πιο υγιεινά γαλακτοκομικά είδη. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β. Αν θέλετε κάτι με λιγότερα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το αποβουτυρωμένο γάλα.

Φακές

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο. Δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας είτε προσπαθείτε να χάσετε κιλά, είτε όχι.

Βρώμη

Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έτσι μια μερίδα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γεμάτοι όλη την ημέρα. Μόνο μισό φλιτζάνι βρώμης μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και o οργανισμός σας ν’ αρχίσει να καίει λίπος.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι φθηνά και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. ‘Εχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Μήλα

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός μήλου μισή ώρα έως μία ώρα πριν από το γεύμα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θερμίδων του γεύματος. Επειδή οι ίνες στο μήλο σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτοι, τρώτε λιγότερο.

Δείτε και τις υπόλοιπες τροφές που κάνουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος πιο εύκολη καθώς και νόστιμες συνταγές στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή