Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δεν έχετε αντοχή; Τέσσερις τρόποι να τη βελτιώσετε

Αν έχετε διαπιστώσει ότι κάθε φορά που περπατάτε με γοργό ρυθμό λαχανιάζετε και η αναπνοή σας «κόβεται», τότε θα πρέπει να εστιάσετε στη βελτίωση της αντοχής της.

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική ή απλά να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, η ενίσχυση της μυϊκής αντοχής θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Πώς λοιπόν μπορείτε να ενισχύσετε την αντοχή σας:

Χρησιμοποιείστε τις σκάλες

‘Ενας απλός τρόπος να ενισχύσετε την αντοχή σας, είναι να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες. Μόλις νιώσετε ότι μπορείτε να το κάνετε με μεγαλύτερη ευκολία, συνεχίστε με περισσότερες επαναλήψεις.

Κάντε ασκήσεις αναπνοής

Η γιόγκα δίνει μεγάλη σημασία στις σωστές αναπνοές, καθώς κάποιος που μπορεί να ρυθμίσει την αναπνοή του μπορεί στη συνέχεια να ελέγξει το μυαλό και το σώμα του. Βοηθά επίσης την υγεία των πνευμόνων σας που με τη σειρά τους συμβάλουν στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Προτιμήστε ασκήσεις με βάρη

Δεν αρκεί να κάνετε μόνο αερόβιες ασκήσεις για να αυξήσετε την αντοχή σας. Πρέπει επίσης να σηκώνετε βάρη. Ξεκινήστε με ελαφρύτερα βάρη και λιγότερες επαναλήψεις και σιγά σιγά αυξήστε ( τόσο τα κιλά όσο και τις επαναλήψεις).

Δοκιμάστε τη HIIT

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας σειράς ασκήσεων υψηλής ενδυνάμωσης σε σύντομες χρονικές περιόδους. Αυτό ενισχύει ιδιαίτερα την ικανότητα των πνευμόνων σας, επειδή ρυθμίζετε την αναπνοή σας σε όλα τα σετ.

enisxisi adoxon2

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

  • Οι μικρές ποσότητες καφεΐνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την απόδοση στους αγώνες αντοχής ακόμη και δημοφιλών αθλητών. Το εκχύλισμα ρίζας ginseng συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της αντοχής, ενώ σύνθετοι υδατάνθρακες και πρωτεΐνες συχνά συνιστώνται από διαιτολόγους σε εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την αντοχή τους.
  • Η αντοχή δεν σχετίζεται μόνο με τη σωματική σας δύναμη, αλλά και με την ψυχική σας κατάσταση. Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι ένα σεμινάριο διαχείρισης άγχους που περιλάμβανε τη διδασκαλία τεχνικών αύξησης αντοχής είχε θετική επίδραση τόσο στα επίπεδα αντοχής όσο και στα επίπεδα στρες των συμμετεχόντων. Η μελέτη που διερεύνησε τον αντίκτυπο της γιόγκα, υποστηρίζει πως ο διαλογισμός βοήθησε τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τα επίπεδα κόπωσης, καθώς και τα αισθήματα της ηρεμίας και της συγκέντρωσης.

Με πληροφορίες από femina.in


Πηγή