Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τζόνι Ντεπ Vs Άμπερ Χερντ: 10 στιγμές από τη δίκη που έγιναν πρωτοσέλιδο -Αλληλοκατηγορίες, αποκαλύψεις, φήμες

Η δίκη μετά τις αλληλομηνύσεις Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση φτάνει στο τέλος. Προηγήθηκαν 6 εβδομάδες με συνεχείς αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες, αποκαλύψεις και διαψεύσεις.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 11 Απριλίου, προκλήθηκε από ένα δημοσίευμα που έγραψε η 36χρονη Άμπερ Χερντ για την Washington Post το 2018. Η Χερντ ισχυριζόταν στο άρθρο ότι ήταν επιζών ενδοοικογενειακής κακοποίησης και παρόλο που δεν κατονόμασε τον Τζόνι Ντεπ, ήταν αντιληπτό πως αναφερόταν σε αυτόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χερντ και Ντεπ ήταν μαζί από το 2012 έως το 2015 όταν και παντρεύτηκαν για έναν μόλις χρόνο μέχρι που η ηθοποιός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2016 επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2017.

Μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου, ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς για κακοποίηση και μήνυσε την Άμπερ Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια επικαλούμενος δυσφήμιση. Σε απάντηση, η Χερντ υπέβαλε κι αυτή αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια, επίσης επικαλούμενη δυσφήμιση.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της δίκης, έγιναν γνωστές πικάντικες – και όχι μόνο – στιγμές του ζευγαριού, ενώ υπήρξαν και έντονες ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δικηγόρων, μεταφέρθηκαν στη δικαστική αίθουσα «φήμες» που κυκλοφορούσαν και κάποιες εξ’ αυτών διαψεύστηκαν, κάποιες μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Οπως για παράδειγμα ότι ο Ντεπ είχε σπρώξει από τη σκάλα την πρώην του Κέιτ Μος, παλαιότερα, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματκά στη δίκη το ίδιο το μοντέλο.

Ας δούμε τις στιγμές που ξεχώρισαν από τη δίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτογραφία με τα περιττώματα

Τη δεύτερη εβδομάδα της δίκης, ο Τζόνι Ντεπ είπε στους ενόρκους πως λίγες ημέρες μετά τον καβγά του με την Άμπερ Χερντ, η ασφάλειά του τον ενημέρωσε να αποφύγει να επισκεφθεί το ρετιρέ όπου έμεναν. Ο Ντεπ είπε ότι «έλαβε κάποια νέα που ήταν τόσο παράλογα, grotesque και σκληρά και στη συνέχεια που έδειξαν μια εικόνα για το ποιο ήταν το πρόβλημα».

Όπως κατέθεσε ο ηθοποιός: «Στο κρεβάτι μας και συγκεκριμένα στη δική μου πλευρά, υπήρχαν ανθρώπινα περιττώματα, οπότε κατάλαβα ότι δεν ήταν καλή στιγμή να πάω εκεί».

Τα «πανηγύρια» της ομάδας του Ντεπ όταν η Χερντ ανέφερε την Κέιτ Μος

Η Χερντ ανέβηκε στο εδώλιο για να καταθέσει την τέταρτη εβδομάδα της δίκης, όταν και ανέφερε την πρώην σύντροφο του Τζόνι Ντεπ, την Κέιτ Μος, την ώρα που μιλούσε για μια υποτιθέμενη στιγμή που νόμιζε ότι ο ηθοποιός θα έσπρωχνε την αδερφή της από τις σκάλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν η Κέιτ Μος καθώς υπήρχαν φήμες πως ο Ντεπ την είχε σπρώξει από τις σκάλες όταν ήταν ζευγάρι. Μόλις, λοιπόν, η Χερντ ανέφερε την Μος, η νομική του ομάδα πανηγύρισε επειδή αυτό τους άνοιγε την πόρτα για να καταθέσει το διάσημο μοντέλο.

Κι αυτό ακολούθησε, με την Κέιτ Μος, στην τρίλεπτη κατάθεσή της να λέει πως ο Τζόνι Ντεπ «ποτέ δεν την έσπρωξε, δεν την κλώτσησε, ούτε την πέταξε» από τις σκάλες.

Το βίντεο με τον Τζόνι Ντεπ «λιώμα»

Ένα σημαντικό σημείο σε ένα μεγάλο κομμάτι της κατάθεσης της Άμπε Χερντ αφορούσε την κατάχρηση ουσιών από τον Τζόνι Ντεπ, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, τροφοδότησε την υποτιθέμενη κακοποίηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χερντ, μάλιστα, για να πείσει τους ενόρκους, παρείχε φωτογραφίες του ηθοποιού λιπόθυμο σε διάφορες τοποθεσίες προκειμένου να απεικονίσει το πόσο τον επηρέαζε η υποτιθέμενη κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο Τζόνι Ντεπ λιπόθυμος από τα ναρκωτικά
Ο Τζόνι Ντεπ λιπόθυμος από τα ναρκωτικά

Ο Ντεπ από την πλευρά του, έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει πρόβλημα με το αλκοόλ αλλά παραδέχτηκε πως είχε πρόβλημα με τα συνταγογραφούμενα χάπια.

Ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ υπέβαλε ένσταση στη δική του ερώτηση

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθαν οι τηλεθεατές από αυτή τη δίκη είναι το πότε πρέπει να λένε «φήμες» και «ένσταση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν λοιπόν, κάποια στιγμή ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Άνταμ Νάντελχαφτ υπέβαλε ένα ερώτημα στον μάνατζερ του σπιτιού της σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο ο Ντεπ έκοψε το δάχτυλό του, φώναξε ένσταση, με την δικηγόρο να του λέει: «Μα εσείς κάνατε την ερώτηση», προκαλώντας γέλια στην δικαστική αίθουσα.

Ο Τζόνι Ντεπ για το δάχτυλο που κόπηκε: «Μου λείπει»

Ξεκινώντας ως μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων και τελειώνοντας με ένα μελαγχολικό μουρμουρητό, ο Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκε πως η Χερντ του έκοψε το δάχτυλο. Όπως είπε: «Μου πέταξε ένα μπουκάλι βότκα και μου έκοψε το δάχτυλο. Την άκρη του δαχτύλου μου. Ένα μεγάλο κομμάτι». «Μου λείπει» πρόσθεσε χαμογελώντας.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί σταματούν τον Τζόνι Ντεπ όταν πλησίασε επικίνδυνα την Άμπερ Χερντ

Ο Ντεπ έχει υποδυθεί πολλούς τρομακτικούς χαρακτήρες καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά ίσως κανένας δεν ήταν τόσο σοκαριστικός για την Άμπερ Χερντ η οποία ανατρίχιασε στην προοπτική να την πλησιάσει τόσο κοντά ο πρώην σύζυγός της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηθοποιός τρόμαξε και έκανε ένα βήμα πίσω όταν ο Τζόνι Ντεπ την πλησίασε με τους δικαστικούς υπαλλήλους να σηκώνουν τα χέρια τους και να τον απομακρύνουν.

Όταν ο Τζόνι Ντεπ «έψαξε» την πρώην σύζυγό του για ναρκωτικά

Η Χερντ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, μίλησε για την στιγμή που ο Τζόνι Ντεπ αναζητώντας την κοκαΐνη του, έσκισε το πάνω μέρος του φορέματός της και κατηγορώντας την πως έκρυβε τα ναρκωτικά του, «έχωσε τα δάχτυλα μέσα της» για μια «ενδελεχή» έρευνα.

Τα τρυφερά στιγμιότυπα του Ντεπ με την δικηγόρο του

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τζόνι Ντεπ και η δικηγόρος του αντάλλαξαν ματιές και χαμόγελα όλο νόημα ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγκαλιάστηκαν, με τον ηθοποιό να την αγγίζει τρυφερά και να της χαμογελά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες πως κάτι τρέχει μεταξύ τους έκαναν το γύρο του διαδικτύου αν και σύμφωνα με ειδικούς, είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της νομικής του ομάδας, προκειμένου να τον παρουσιάσουν ως έναν καλό άνθρωπο και άκακο, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα η πρώην σύζυγός του.

Γιατί ο Τζόνι Ντεπ αρνείται να κοιτάξει στα μάτια την Άμπερ Χερντ

Σε μια άλλη περίεργη τροπή των γεγονότων, οι δικηγόροι του Ντεπ αποκάλυψαν πως ο διάσημος ηθοποιός ορκίστηκε πως δε θα ξανακοιτάξει στα μάτια την πρώην σύζυγό του.

Οι δικηγόροι του έπαιξαν μια ηχογράφηση του ζευγαριού να τσακώνεται, στην οποία ο Ντεπ λέει στην Άμπερ Χερντ: «Δε θα ξαναδείς τα μάτια μου».

Η δικηγόρος του Καμίλα Βάσκεθ είπε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο Ντεπ απέφευγε την οπτική επαφή με την Χερντ καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Όπως είπε, εκπλήρωνε μια υπόσχεση προς την πρώην σύζυγό του όταν εκείνη τον κατηγόρησε πως την κακοποιούσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Άμπερ Χερντ παραδέχτηκε πως χτύπησε τον Τζόνι Ντεπ

Ίσως μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της δίκης ήταν όταν έπαιξε μια ηχητική καταγραφή της Χερντ στην οποία η ηθοποιό παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Ντεπ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν την ηχητική καταγραφή όπου η Χερντ λέει: «Σε χτυπούσα, δε σου έριξα μπουνιά» και προσθέτει: «Είσαι μια χαρά, δε σε πλήγωσα» ενώ τον αποκάλεσε «γαμ@@@ μωρό» επειδή παραπονέθηκε.


Πηγή