Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δεύτερο παιδί στη ζωή σας! Είστε έτοιμοι;

Πριν από μερικές δεκαετίες, στις περισσότερες οικογένειες θεωρούνταν αυτονόητη η απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού. Τη σημερινή όμως εποχή, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η αβεβαιότητα και το άγχος προκαλούν την αυξανόμενη τάση τα ζευγάρια να αποκτούν μόνο ένα παιδί.

Εάν έχετε ήδη ένα παιδί και το τελευταίο διάστημα τριγυρίζει στο μυαλό σας η σκέψη για τον ερχομό ενός ακόμα, σίγουρα πρέπει να το σκεφτείτε καλά. Τα υπέρ και τα κατά παλεύουν μέσα σας, αλλά καλό είναι να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και ακόμα και εκεί που βλέπετε κάτι αρνητικό, είναι πιθανό να κρύβεται κάτι θετικό απο πίσω. 

Η οικονομική σας κατάσταση σίγουρα είναι κάτι που θα επηρεάσει την απόφασή σας. Η συντήρηση μίας μεγάλης οικογένειας δεν είναι εύκολο,  πολλές όμως από τις αγορές που κάνατε για το πρώτο σας μωράκι, όπως κούνια, καρότσι, καρεκλάκι κτλ, δεν χρειάζεται να τις ξανακάνετε, αφού έχετε τα απαραίτητα από το προηγούμενο παιδί. Βέβαια τα έξοδα για ένα ακόμα παιδί παραμένουν πολλά!

Ο ερχομός ενός ακόμα μέλους στην οικογένειά σας, απαιτεί περισσότερο χρόνο που στις μέρες μας δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα. Οι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν αρκετές ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να μην επενδύουν τον χρόνο που θα ήθελαν στην ανατροφή των παιδιών τους. Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ακόμα παιδί, ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τα συναισθήματα όμως και οι μοναδικές στιγμές που θα ζήσετε έχουν ανεκτίμητη αξία.

Μην ξεχνάτε την ηλικία σας! Η αλήθεια είναι οτι πλεον η επιστήμη κάνει θαύματα και οι γυναίκες μπορούν να τεκνοποιήσουν ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά μην χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα για να μην κάνετε ακόμα δεύτερο παιδί. Εάν το θέλετε, μην το αναβάλετε γιατί όσο πιο νωρίς το κάνετε τόσο περισσότερο θα απολαύσετε το μεγάλωμά του. 

Βέβαια τον ερχομό ενός παιδιού δεν αρκεί να το θέλετε μόνο εσείς, αλλά πρέπει να το συναποφασίσετε με το σύντροφό σας. Κανένα ζευγάρι, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι απόλυτα συντονισμένο σε κάθε απόφαση που καλείται να πάρει. Συζητήστε το με ειλικρίνεια και αφήστε τον να πει τη γνώμη του, επειδή αυτή είναι κι όχι επειδή αυτό είναι που θέλετε να ακούσετε!

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό σας το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτείτε είναι το τι πραγματικά θέλετε εσείς! Η απόφαση για ένα δεύτερο παιδί θα αλλάξει τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας. Κανένας δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα, όμως αν το θέλετε, θα νιώσετε πραγματικά ευτυχισμένη!

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019


Πηγή