Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δε θέλει να πιει το φάρμακο με τίποτα; Υπάρχουν εναλλακτικές

Οι ιωσεις είναι δεκάδες και τα φάρμακα εκατοντάδες. Τα παιδιά μας συχνά αρνούνται όμως να ανοίξουν το στοματάκι τους να πιουνε το φάρμακό τους.

Τι μπορείτε να κάνετε.

1. Πρώτα από όλα μην πείτε ψέμματα. Αν το φάρμακο δεν εχει ωραια γεύση μην προσπαθείτε να το πείσετε για το αντίθετο. Θα χάσει την εμπιστοσύνη του σε σας και θα κανετε την διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη.

2. Μην αγχώνετε το παιδι και του μεταδίδετε το άγχος και το ζόρι σας. Αν σας βλέπει κατσουφιασμένη δε θα ανοίξει ποτέ με χαρά το στόμα του.

3. Δοκιμάστε τη σύριγγα, ειδικά στα μωρά . Μπορεί να τους είναι πιο εύκολο να δεχτούν την ποσότητα λίγη λιγη παρά ολόκληρη την κουταλιά.

4. Ρωτήστε τον γιατρό αν μπορεί να το πάρει παγωμένο.  Πολλά φάρμακα έχουν καλύτερη γεύση παγωμένα και μπορείτε να το παρουσιάσετε σαν παγωτο ή γρανίτα φάρμακο! Θα είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό!

5. Μιλήστε με τον γιατρό αν η σκόνη κυκλοφορεί και σε μασώμενο δισκίο και αποφασίστε ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού. Πού μπορείτε να το διαλύεστε, αν προτιμάει να το φάει σα καραμέλα κ.ο.κ.


Πηγή