Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ: θα συμμορφωθούμε με τις δικαστικές αποφάσεις

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις» αλλά ότι εξακολουθεί να ισχύει η εκτελεστική δράση του διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ανακοίνωση εκδόθηκε ώρες μετά την κατεπείγουσα εντολή ομοσπονδιακής δικαστού στη Νέα Υόρκη με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η απέλαση δεκάδων ταξιδιωτών και προσφύγων από τις χώρες αυτές που είχαν εγκλωβιστεί σε αμερικανικά αεροδρόμια.

«Τα πρόσωπα αυτά πέρασαν από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και περνούν τη διαδικασία για την είσοδο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους νόμους μας για τη μετανάστευση και τις δικαστικές αποφάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι αεροπορικές εταιρίες στο αεροδρόμιο της Βηρυτού άρχισαν να εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισαν οι ΗΠΑ

Οι αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν μέτρα τα οποία συνάδουν με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες και τους πολίτες επτά μουσουλμανικών κυρίως χωρών, δήλωσαν σήμερα πηγές του αεροδρομίου.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση ταξιδιών στις ΗΠΑ για τους πολίτες αυτών των χωρών –της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Λιβύης και της Υεμένης– που δεν είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας των ΗΠΑ, δήλωσαν οι πηγές.

Τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ από τη Βηρυτό περιλαμβάνουν επιβάτες που προέρχονται από την Ευρώπη, την Τουρκία ή τις χώρες του Κόλπου.


Πηγή