Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δυσκοιλιότητα στα μωρά μέχρι 6 μηνών – Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Πολλοί νέοι γονείς έχουν απορίες σχετικά με τις κενώσεις του μωρού τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους. Τους πρώτους δύο μήνες, τα μωρά που θηλάζουν κάνουν κενώσεις μετά από κάθε γεύμα, ενώ οι κενώσεις των μωρών που τρέφονται με γάλα φόρμουλας είθισται να είναι λιγότερο συχνές, περίπου μία με δύο φορές την ημέρα.

Η δυσκοιλιότητα σε αυτήν την ηλικία δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί. Θα καταλάβετε εάν το μωρό σας είναι δυσκοίλιο από την συχνότητα και το είδος των κενώσεων.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το μωρό από την δυσκοιλιότητα;

Μασάζ στην κοιλιά

Κάντε απαλό μασάζ στην κοιλιά του μωρού με τα χέρια σας ακολουθώντας την φορά του ρολογιού.

Ασκήσεις με τα πόδια

Ξαπλώστε το μωρό ανάσκελα στο κρεβάτι και σηκώστε τα ποδαράκια ου. Κουνήστε τα κυκλικά σαν να κάνει ποδήλατο, για μερικά δευτερόλεπτα.

Ζεστό μπάνιο

Κάποιοι ειδικοί συνιστούν να κάνετε το μωρό ένα ζεστό μπανάκι. Το ζεστό νερό θα χαλαρώσει το μωρό σας και θα το ανακουφίσει από τους πόνους που συνεπάγεται η δυσκοιλιότητα.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θα έχει φυσικά ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Εάν το μωρό σας πλησιάζει τον έκτο μήνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να το εάν μπορείτε να του δώσετε μία μικρή ποσότητα από πουρέ μήλου ή αχλαδιού. Οι φυτικές ίνες των φρούτων ενδέχεται να βοηθήσει στην κινητικότητα του εντέρου.

Πηγή: bundoo.com


Πηγή