Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εβδομαδιαίο μενού για σχολικά γεύματα

Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό από τοστ για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο, αλλά έχετε στερεύσει από ιδέες; Για αυτό είμαστε εδώ! Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, πέντε εύκολες και υγιεινές συνταγές για το σνακ στο διάλειμμα, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Ιδού οι προτάσεις μας.

Δευτέρα

Βρόμη στο βαζάκι

Ένα χορταστικό κολατσιό που τα παιδιά μπορούν να πάρουν στο σχολείο και να το απολαύσουν στο πρώτο διάλειμμα. Αυτό εδώ το κολατσιό ενδείκνυται περισσότερα για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, πέμπτης και έκτης δημοτικού.

Υλικά:

  • 1 ½ κούπα γάλα αμυγδάλου (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και γάλα καρύδας)
  • 4 κ.τ.σ μέλι
  • 2 κ.τ.σ κακάο άγλυκο
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • ¼ κ.τ.γ αλάτι
  • 1 ½ κούπες βρόμη

Πώς θα το φτιάξετε:

Αν και θα δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία στο βίντεο παρακάτω πάμε να σας πούμε αναλυτικά τη διαδικασία.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το μέλι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.

Έπειτα προσθέστε τη βρόμη και ανακατέψτε ξανά. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερα γυάλινα βαζάκια, κλείστε τα με το καπάκι τους και αφήστε όλο το βράδυ (για περίπου 12 ώρες) στο ψυγείο.

Τρίτη

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

piskota fustikovouturo

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 3 φλιτζάνια βρόμη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.

Τετάρτη

Σπιτική κοτόπιτα

kotopita

Υλικά:

  • κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα περαστά στον τρίφτη
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • 4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 αβγά
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό
  • 2 πακέτα φύλλο πίτας χωριάτικο (αν μπορείτε ανοίξτε μόνοι σας τα φύλλα)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βράστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και αλατοπιπερώστε!
  2. Αφού βράσει αφαιρέστε τις πέτσες, ξεψαχνίστε το και κόψτε το ψαχνό σε κομμάτια.
  3. Τσιγαρίστε τα πράσα με αλάτι και πιπέρι σε λίγο λάδι και μόλις τα κατεβάσετε από τη φωτιά ρίξτε τον άνηθο, το μαϊντανό. Αφήστε να κρυώσει λίγο και ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε τρία φύλλα από κάτω αλειμμένα με λάδι. Βάλτε γέμιση και καλύψτε με άλλο φύλλο από πάνω. Ξανά βάλτε γέμιση και ξανά καλύψτε με φύλλο. Αυτό θα το κάνετε 5 φορές.
  5. Αφού ρίξετε και την τελευταία γέμιση θα καλύψετε με 3 φύλλα από πάνω και λαδώστε τα καλά.
  6. Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Πέμπτη

Μπισκότα σάντουιτς με γεύση carrot-cake

mpiskota sandwich

Υλικά:

  • 113 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες

Για τη γέμιση:

  • 120 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Παρασκευή

Λουκανοπιτάκια με σπιτική ζύμη

loykanikopitakia

Υλικά:

  • 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει

Για τη γέμιση:

  • λουκανικάκια

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
  2. Ρίξτε έπειτα τη μαγιά και αφήστε για 5 λεπτά ώστε να ενεργήσει. Μετά ανακατέψτε ξανά με το σύρμα.
  3. Προσθέστε το γάλα και το χτυπημένο αυγό και ανακατέψτε ξανά.
  4. Προσθέστε αλεύρι σιγά-σιγά και αρχικά ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα που έχει τρύπα στη μέση. (Διαφορετικά, βάλτε χέρι εξ αρχής).
  5. Ζυμώστε έπειτα με το χέρι και φτιάξτε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήστε να ξεκουραστεί ώστε να φουσκώσει.
  6. Μετά πάρτε τα λουκανικάκια και αρχίστε να τα γεμίζετε. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς!
  7. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να δείτε με το μάτι ότι είναι έτοιμα.
  8. Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Και αφού το καταφέραμε εμείς… σίγουρα μπορείτε και εσείς!

 


Πηγή