Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εγκυμοσύνη: Πότε αρχίζετε να χάνετε την ισορροπία σας;

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη , το κέντρο βάρους σας μετακινείται διαρκώς προς τα εμπρός λόγω του αυξημένου βάρους του μωρού και της μήτρας σας.

Για να ισορροπήσουν οι περισσότερες φέρνουν την πύελο προς τα εμπρός, ώστε να αυξηθεί η καμπύλη στη βάση της σπονδυλικής στήλης -μερικές φορές έως και κατά 28 μοίρες. Αυτό βέβαια επηρεάζει τη στάση και την ισορροπία σας και μπορεί να μειωθεί και ο συντονισμός σας όσο προχωράει η εγκυμοσύνη.

Αν και η μητέρα φύση (ή ίσως η εξέλιξη) έχει φροντίσει να μην παραπατάμε στην εγκυμοσύνη, βοηθά να εξισορροπείτε την αλλαγή του κέντρου βάρους με λίγο βραδύτερη κίνηση και αποφυγή γρήγορων αλλαγών στην κατεύθυνση. Προσέχετε επίσης, τις ανώμαλες επιφάνειες.

Η γιόγκα βοηθά στη στάση του σώματος και την ισορροπία, επιτρέποντάς σας να προσαρμόζετε φυσικά στη μετατόπιση του κέντρου βάρους. Η καλή στάση είναι ουσιαστική όχι μόνο για να εξισορροπείται η πίεση που εξασκείται στη μέση και σε άλλες αρθρώσεις αλλά και γιατί η δράση της ρελαξίνης μπορεί να σας κάνει να υιοθετήσετε κάθε πιθανή στάση για να σταθείτε όρθια!

Η καλύτερη συμβουλή είναι να φοράτε ίσια παπούτσια για καλύτερη στάση και για να αποφεύγετε τα ατυχήματα. ‘Οσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, τόσο πιο απαραίτητο θα είναι να κάθεστε για να φορέσετε παπούτσια.


Πηγή