Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εγκυμοσύνη: Σημάδια που δείχνουν ότι είστε έγκυος

Περιμένετε πώς και πώς να μάθετε αν είστε έγκυος ή όχι; Για να το καταφέρετε αυτό σίγουρα θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης, μία εξέταση β’χοριακής ή να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας. Πριν όμως, περιμένετε ακόμη μερικές εβδομάδες πριν κάνετε κάποιο από τα παραπάνω, υπάρχουν σημάδια που μπορούν να σας αποκαλύψουν εάν τελικά είστε έγκυος ή όχι!

Δεν αναπνέετε όπως πριν
Μήπως όταν ανεβαίνετε τα σκαλιά στο σπίτι σας ή όταν τρέχετε, αναπνέετε με δυσκολία; Τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι εγκυμοσύνης. Καθώς το έμβρυό σας μεγαλώνει, θα χρειάζεται οξυγόνο, αφήνοντάς σας, εσάς λιγότερο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας και το μωρό σας αρχίζει να ασκήσει πίεση στους πνεύμονες και το διάφραγμα σας.

Στήθος πρησμένο που πονάει
Βάζοντας το σουτιέν σας, το πρωί που ξυπνήσατε νιώσατε να πονάτε; Είναι μήπως ελαφρώς πρησμένο;Τότε αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι ότι είστε έγκυος. Το στήθος σας θα μεγαλώνει, οι θηλές θα σκουρύνουν και θα διακρίνετε και πιο έντονες τις φλέβες γύρω από τις θηλές. Απλά αγοράστε υποστηρικτικά σουτιέν, χωρίς μπανέλες για να νιώθετε πιο άνετα.

Κούραση
Δεν καταφέρατε να διαβάσετε ούτε μια σελίδα από το βιβλίο σας χθες το βράδυ και αποκοιμηθήκατε στον καναπέ. Αν νιώθετε ξαφνική κόπωση, εξάντληση και κούραση αυτό οφείλετε στο υψηλό επίπεδο των ορμονών στο σώμα σας. Πολλές γυναίκες νιώθουν εξάντληση σε όλο το πρώτο τρίμηνο.

Ναυτίες
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αυτό το πρώιμο συμπτώματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ναυτίες υποχωρούν μετά τους πρώτους τρεις μήνες και σε κάποιες άλλες συνεχίζουν μέχρι και το τελευταίο.

Συχνοουρία
Αν ξαφνικά δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και τρέχετε μέσα στη νύχτα στην τουαλέτα, τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα παράγει περισσότερα υγρά.

Πονοκέφαλοι
Ένα από τα πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης είναι και ο πονοκέφαλος. Και αυτό, συμβαίνει λόγο την αύξησης η των ορμονών στο σώμα.

Πόνος στη μέση
Μήπως νιώθετε πόνο χαμηλά στη μέση;Αν συνήθως δεν ταλαιπωρήστε από πόνους στη μέση, τότε σίγουρα ε΄ναι ακόμη ένα από τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε έγκυος. Είναι από τα συμπτώματα που συνεχίζουν να υπάρχουν καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας και το κέντρο βάρους σας, μήνα με μήνα θα αλλάζει.

Κράμπες στην κοιλιά
Είναι απλός πόνος στην κοιλιακή χώρα (πόνοι περιόδου) ή κάποιο σημάδι εγκυμοσύνης; Δύσκολο να απαντηθεί αυτό, αλλά αν νιώθετε κράμπες όμως, μπορεί να συμβαίνει γιατί το σώμα σας προετοιμάζεται για το μωρό.

Λιγούρες
Ξαφνικά νιώθετε λιγούρες και θέλετε να τρώτε π.χ. πολλά λεμόνια; Ή μήπως το ψάρι για το οποίο τρελαινόσασταν, δεν θέλετε να το βλέπετε μπροστά σας; Αν παρατηρήσετε ότι αρχίζουν να αλλάζουν οι διατροφικές σας επιλογές, τότε μπορεί το σώμα σας να σας λέει με αυτό τον τρόπο ότι είστε έγκυος.


Πηγή