Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

'Εξι τρόποι για να μάθετε στο παιδί να μοιράζεται

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να μάθει να μοιράζεται τα πράγματά του, να νοιάζεται για τους συνανθρώπους του και να είναι δοτικό.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κατανοήσει πρώτα τη σημασία του να μοιράζεται. Τα μωρά όμως και τα νήπια, δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει δανείζω ούτε πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν τους άλλους.

Τι πρέπει να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε ένα χρονοδιακόπτη

Παίξτε ένα παιχνίδι που να ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να ανταλλάσσουν παιχνίδια όταν το κουδουνάκι του χρονοδιακόπτη λέει ότι ήρθε η ώρα.

Κάντε συναντήσεις με άλλα παιδάκια

Προσκαλέστε φίλους και ζητήστε από όλους να φέρουν παιχνίδια για να τα ανταλλάξουν και να μοιραστούν.

Πείτε το να ζητάει ένα παιχνίδι

Κάθε φορά που παίζει με άλλα παιδάκια και θέλει ένα παιχνίδι τους θα πρέπει να του το ζητάει και όχι να το αρπάζει.

Επιλέξτε δραστηριότητες ομαδικές

Μια τέτοια δραστηριότητα είναι η ζωγραφική. Σε αυτή την ηλικία αρέσει στα παιδιά να ζωγραφίζουν ανταλλάσσοντας χρώματα και μπογιές.

Ομάδες παιχνιδιού μωρών

Οι ομάδες παιχνιδιού, μουσικές, μουσικοθεατρικές, και άλλες, είναι εξαιρετικοί χώροι για να χώροι για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να μοιράζεται

Πάρτε τα δικά σας παιχνίδια

Αν πρόκειται να επισκεφτείτε έναν φίλο του πάρτε μαζί σας και μερικά δικά του παιχνίδια. Το ίδιο να ζητήσετε και από τους φίλους σας με παιδιά κάθε φορά που σας επισκέπτονται. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι ο φίλος του φέρνει τα παιχνίδια του και για να τα μοιραστεί, έτσι δεν θα νοιώσει ότι μόνο αυτό θα πρέπει να δώσει τα παιχνίδια του.

Πολλές φορές χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι το παιδί να μάθει να μοιράζεται. Όμως θα πρέπει να δείξετε υπομονή και κυρίως να μην του αρπάζετε το παιχνίδι από το χέρι του για να το δώσετε σε άλλο παιδάκι, ή να υποχρεώνετε το μεγαλύτερο παιδί να δίνει τα παιχνίδια του στο μικρότερο προκειμένου να μην κλάψει.

Πηγή: www.motherandbaby.co.uk


Πηγή