Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Επτά κρυφοί κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα παιδιά

Το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμα κι αν δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χωριό τους ή κάποιο νησί, πηγαίνουν για μπάνιο σε κοντινές παραλίες, παίζουν σε πάρκα , πλατείες και παιδικές χαρές.

Όσο πιο συχνές είναι όμως οι εξωτερικές δραστηριότητες του παιδιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναγκαιότητα για τήρηση μέτρων για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του.

Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και συχνά δεν είναι εμφανείς

Κάμπιες

Σίγουρα, φαίνονται χαριτωμένες αλλά η επαφή με το παιδί μπορεί να προκαλέσει κνησμό, τσούξιμο, ακόμη και ναυτία! Είναι σημαντικό  τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους όταν επιστρέφουν στο σπίτι και να βγάζουν τα παπούτσια στην είσοδο καθώς μπορεί να τις έχουν πατήσει άθελά τους .

Ζεστό νερό στο λάστιχο

Τα παιδιά όταν βλέπουν βρύση τρέχουν να παίξουν . Το λάστιχο όμως, αν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο παιδί καθώς το νερό που παραμένει μέσα είναι υπερβολικά ζεστό. Επομένως χρειάζεται προσοχή.

Τραμπολίνο

Ακόμη και τα τραμπολίνο που είναι ενισχυμένα με δίχτυ και κατάλληλο δάπεδο και με τη συνεχή επίβλεψη των γονιών, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Οι τραυματισμοί στο τραμπολίνο είναι συχνοί και δυνητικά μπορούν να γίνουν καταστροφικοί. Από ένα απλό διάστρεμμα μέχρι τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διασκέδαση στο τραμπολίνο μπορούν να αποφευχθούν. Καλό θα είναι οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά για εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης

Μεταλλικές επιφάνειες

Είτε είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή πλαστικό, πολλές επιφάνειες ή τμήματα εξοπλισμού παιδικής χαράς ζεσταίνονται επικίνδυνα κάτω από τον ήλιο. Πάντα να ελέγχετε τη θερμοκρασία της τσουλήθρας ή της τραμπάλας πριν κάνει το παιδί σας για να αποφύγετε δυσάρεστα γεγονότα.

Παιδικά μαγιό με δίχτυ

Πολλά αγορίστικα μαγιό έχουν δίχτυ και αρκετές φορές τα γεννητικά όργανα των αγοριών μπλέκονταν σε αυτό. Ελέγξτε λοιπόν το δίχτυ του μαγιό και βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες είναι μικρές ή φορέστε στο παιδί ένα εσώρουχο μαζί με το μαγιό.

Χοτ ντογκ, καραμέλες και παγάκια

Παρακολουθήστε τα παιδιά όταν απολαμβάνουν αυτές τις καλοκαιρινές λιχουδιές καθώς μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά τρώνε αργά και μικρές μπουκιές, και αποφύγετε να τους δίνετε παγάκια για να δροσιστούν ακόμα κι αν σας το ζητούν επίμονα.

mpanio se pisina

Δευτερεύων πνιγμός

Μπορεί να γνωρίζετε για το πώς να κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές στο νερό, αλλά είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για το πώς να το προστατεύσετε όταν κολυμπά σε πισίνα. Η κατά λάθος κατάποση νερού μπορεί να ερεθίσει τους μικρούς πνεύμονες και να προκαλέσει προβλήματα στο οξυγόνο και το αίμα. Η κόπωση, η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή ο πόνος στο στήθος που εμφανίζονται 24 ώρες μετά από ένα περιστατικό πνιγμού είναι ενδείξεις για δευτερογενή πνιγμό .

Πηγή: todaysparent.com

 


Πηγή