Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επτά σούπερ τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια στην εγκυμοσύνη

Η κούραση είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης ήδη από το πρώτο τρίμηνο. Ένας τρόπος για να την αντιμετωπίσετε είναι με την κατάλληλη διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και που παράλληλα θα σας προσφέρουν ενέργεια.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C. Εκτός αυτού δίνουν ένα boost ενέργειας και μπορείτε να τις εντάξετε στα φαγητά και τα σνακ σας.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κούραση που νιώθετε αυτήν την περίοδο.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνη που σας βοηθά να νιώθετε περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Προσοχή όμως, η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο, χωρίς υπερβολές.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με υψηλή διατροφική αξία. Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, καλά λιπαρά και η συστηματική κατανάλωσή του θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κόπωση.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είναι πλούσιες σε κάλιο το οποίο μειώνει τις κράμπες, φυτικές ίνες που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια.

Λεμόνι

Το λεμόνι μπορεί να σας ανακουφίσει από τις πρωινές ναυτίες και όχι μόνο. Ένα ποτήρι με νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι θα σας αναζωογονήσει και θα σας δώσει ενέργεια. Επίσης, το λεμόνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά και η συστηματική κατανάλωσή τους δίνει ενέργεια και σας κρατάει χορτάτες ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή