Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Να κάνει ή όχι το παιδί μου δίαιτα;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότερα από 13,7 εκατομμύρια παιδιά θεωρούνται παχύσαρκα. Η παιδική παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα ενός παιδιού για υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, μια δίαιτα μπορεί να μην είναι και η καλύτερη επιλογή.

Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι αντί να επικεντρώνονται στην απώλεια βάρους και στη διατροφή, οι γονείς θα πρέπει να εξετάζουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής των παιδιών τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την υγιεινή διατροφή αλλά και τη φυσική κατάσταση των παιδιών. Κάτι τόσο απλό όσο το οικογενειακό τραπέζι (γονείς και παιδιά να τρώνε μαζί δηλαδή) μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τις διατροφικές συνήθειες και την κατανάλωση θερμίδων ενός παιδιού.

Η διαφορά μεταξύ της υγιεινής διατροφής και της δίαιτας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού βάλετε το παιδί σας να κάνει δίαιτα. Η υγιεινή διατροφή και οι δίαιτα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι δίαιτες δημιουργούν μια αρνητική και περιοριστική νοοτροπία. Βάλτε την άσκηση στη ζωή των παιδιών σας και αλλάξτε τη διατροφή του σιγά σιγά. Μην κάνετε γρήγορες αλλαγές και μην υποχρεώνετε τα παιδιά σας να κάνουν εξαντλητικές και κουραστικές δίαιτες, μόνο και μόνο για να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Ζητήστε τη βοήθεια ειδικού

paidi diaita 2

Μην διαλέγετε μόνες σας δίαιτες που βρήκατε στο διαδίκτυο. Σε ό,τι άφορά το παιδί σας θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας και έναν ειδικό διατροφολόγο. Άνθρωποι που θα βοηθήσουν το παιδί σας να επιτύχει τον στόχο του και να νιώσει περήφανο για την αλλαγή του.

πηγή: mom.com


Πηγή