Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εσύ γνωρίζεις τι είναι το «purple crying» στα μωρά;

Για τα μωρά, ιδιαίτερα για τα πολύ μικρά σε ηλικία, το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Ωστόσο αρκετές φορές, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία για το κλάμα του μωρού, συνεπώς δεν ξέρουμε και πώς να το κάνουμε να σταματήσει.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε όμως. Ακόμα και αυτό το ασταμάτητο και αδικαιολόγητο στα μάτια σας κλάμα, συμπεριλαμβάνεται στα στάδια ανάπτυξης του μωρού σας και μάλιστα υπάρχει οι ειδικοί του έχουν δώσει και συγκεκριμένο όνομα. Είναι το περίφημο «purple crying» ή όπως θα το μεταφράζαμε στα ελληνικά «το μοβ κλάμα του μωρού».

Πολλοί νομίζουν ότι πήρε το όνομά του από το χρώμα που παίρνει το μωρό όταν κλαίει για πολλή ώρα, δεν είναι όμως έτσι. Η λέξη Purple δεν αναφέρεται στο χρώμα, αλλά είναι ένα αρκτικόλεξο του οποίου το κάθε γράμμα σχετίζεται και με ένα χαρακτηριστικό του purple crying. Πιο συγκεκριμένα:

P – Peak of Crying: Αναφέρεται στο πότε εμφανίζεται το «μοβ κλάμα» στα μωρά. Μπορεί να ξεκινήσει από όταν θα είναι 2 εβδομάδων, μέχρι και όταν θα φτάσει 5 μηνών.

U – Unexpected: Είναι μη αναμενόμενο, δηλαδή ξεκινάει και τελειώνει χωρίς να έχει συμβεί κάτι ή για κάποιος συγκεκριμένο λόγο. 

R – Resists Soothing: Δυστυχώς όσο διαρκεί το «μοβ κλάμα» δεν υπάρχουν πολλά τα οποία μπορείτε να κάνετε για να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το μωρό σας. 

P – Pain-like Face: Λόγω της έντασης και της επιμονής του κλάματος, αλλά και της έκφρασης του μωρού σας, μπορεί να νομίζετε ότι πονάει κάπου, δεν είναι όμως έτσι.

L – Long Lasting: Το «μοβ κλάμα» μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ώρες την ημέρα.

E – Εvening: Το μωρό ενδέχεται να κλαίει περισσότερο το απόγευμα και το βράδυ.

Πηγή: purplecrying.info

 


Πηγή