Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η πρωινή ρουτίνα της μαμάς – Tips & συμβουλές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας είναι πολύ σημαντικός για τη διάθεσή μας και καθορίζει τελικά το πόσα πράγματα θα καταφέρουμε να κάνουμε καθημερινά. Για κάθε γυναίκα, η ιδανική πρωινή ρουτίνα μάλλον θα περιλάμβανε ένα ήρεμο και χαλαρό ξύπνημα, λίγο χουζούρεμα, πρωινό με την ησυχία μας, ένα ντουζ.

Για μία μαμά όμως, το σενάριο αυτό μοιάζει…ουτοπικό. Ο χρόνος είναι ελάχιστος και λόγω των παιδιών τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, πολλά περισσότερα. Ωστόσο, για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μία πρωινή ρουτίνα και να προσπαθήσουμε να την ακολουθούμε καθημερινά. Είναι αυτή που θα δώσει ρυθμό σε όλη τη μέρα μας και που θα οργανώσει τα πράγματα που πρέπει να γίνουν με σειρά προτεραιότητας.

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας πρωινή ρουτίνα; 

Η κάθε μαμά έχει το δικό της πρόγραμμα και τη δική της to-do λίστα με όσα πρέπει να γίνουν. Για να δημιουργήσετε όμως τη δική σας ρουτίνα, υπάρχουν κάποιες βάσεις από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε και πάνω σε αυτές να διαμορφώσετε την πρωινή ρουτίνα που σας εξυπηρετεί.

Ξυπνήστε πριν από τα παιδιά

Είναι σημαντικό να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Μπορεί να στερηθείτε λίγο από τον ύπνο σας, αλλά ξυπνώντας 20-30 λεπτά νωρίτερα από τα παιδιά, θα  μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ηρεμία.

Πιείτε ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι

Και όμως, ένα ποτήρι με λεμόνι και νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά σας. Προσφέρει ενέργεια, συμβάλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και κάνει το δέρμα ακόμη πιο καθαρό και λαμπερό.

Βγείτε στο φως

Όταν ο καιρός είναι καλός και ξημερώνει νωρίτερα, εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως. Τραβήξτε τις κουρτίνες, ανοίξτε τα παντζούρια, βγείτε στο μπαλκόνι και αξιοποιήστε το φυσικό φως που συμβάλλει στην ευεξία και την θετική διάθεση.

Κάντε ένα ντουζ

Ένα ντουζ είναι πάντα αναζωογονητικό και ειδικά το πρωί θα σας κάνει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ακόμα καλύτερη διάθεση.

Μην ξεχνάτε το πρωινό

Ακούμε ξανά και ξανά τους ειδικούς να λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να τους αγνοούμε. Το πρωινό γεύμα είναι αυτό που μας εφοδιάζει με ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παραλείπουμε. Συμπεριλάβετε στο πρωινό σας υγιεινές τροφές όπως φρούτα και βρώμη.

Καταγράψτε τα top 3 που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μέσα στη μέρα σας

Με αυτόν τρόπο θα δώσετε έμφαση σε αυτά που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και σίγουρα δεν θα τα αμελήσετε .

Πηγή: wellnessmama.com


Πηγή