Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Καθαριότητα σπιτιού: Πέντε λάθη που κάνετε κάθε φορά που καθαρίζετε

Η καθαριότητα του σπιτιού απαιτεί αρκετό από το χρόνο σας. Γι΄αυτό αναζητάτε κάθε φορά πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους, ώστε και το σπίτι να είναι καθαρό και εσείς να μη περάσετε όλη την ημέρα καθαρίζοντας.

Γνωρίζετε όμως ότι ίσως κάνετε ορισμένα λάθη, που τα επαναλαμβάνετε, με αποτέλεσμα να καθυστερείτε ακόμα περισσότερο κάθε φορά που καθαρίζετε;

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού πιάτων ή πλυντηρίου ρούχων μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό. Αν μια περίσσεια προϊόντος καθαρισμού δεν ξεπλυθεί εντελώς το υπόλειμμα γίνεται μαγνήτης βρωμιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες και να χρησιμοποιήσετε πάντα τη συνιστώμενη ποσότητα ή και λιγότερη. Σπαταλάτε επιπλέον χρόνο και χρήμα για να το ξεπλύνετε.

Αφήνετε βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη

Τα βρώμικα πιάτα που μένουν στον νεροχύτη είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια και μια καλή πηγή τροφής για πεινασμένα έντομα. Πλύντε αμέσως τα πιάτα σας ή βάλτε τα κατ’ ευθείαν στο πλυντήριο πιάτων.

Δεν ξεσκονίζετε σωστά

Ένα δωμάτιο πρέπει να καθαρίζεται από πάνω προς τα κάτω, ώστε η σκόνη να προσγειώνεται στο πάτωμα για να σκουπιστεί. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο ξεσκονόπανο, ειδικά όταν έχει μαζέψει πολλή σκόνη.

Φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να βγάλετε τα παπούτσια σας κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι από έξω. Θα εξοικονομήσετε πολλές ώρες ηλεκτρικής σκούπας. Για να μην αναφέρουμε τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που θα …μπουν μαζί με τα παπούτσια σας στο σπίτι.

Δεν απολυμαίνετε τις συσκευές καθαρισμού

Εάν το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων μυρίζει, θα υπάρχει δυσάρεστη οσμή τόσο στα ρούχα όσο και στα πιάτα. Ελέγξτε τα φίλτρα του πλυντηρίου και
αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε καλά τις συσκευές μετά από κάθε χρήση προσθέτοντας  απολυμαντικό.

Πηγή: thespruce.com


Πηγή